29. septembar 2016.29. sep 2016.
FARMA PONI KONjA I ETNO SELO U IZGRADNjI, ĐORĐA MARKOVIĆA IZ PETKOVICE

NOVA OAZA PRIJATNOSTI NA CERU

Progledala bivša “Vrtača“. Konjićima najslađe sočne lubenice. Šetalište u izgradnji oko veštačkog jezera
Đorđe Marković ( 65 ) danas penzioner iz Petkovice, “otisnuo“ se u beli svet 1971 godine u potrazi za većom zaradom i boljim životom. Najpre je radio u Nemačkoj, a 25 godina, pre povratka u zavičaj u Švajcarskoj. Mukotrpan rad uz malo sreće, pomogao mu je da ostvari svoje mladalačke snove. Sada podno legendarnog Cera, gde je rođen pre više od šest decenija ima farmu poni konja i Etno selo u izgradnji.
- Veliki deo ušteđevine sam uložio u ove poslove zavičaja. Čitav ovaj kompleks u blizini manastira od osam hektara, planiram potpuno da uredim. Tako bi bivša “Vrtača“, kako je zovu potpuno “progledala“. Tu je sada vikendica, veštačko jezero na kome gradim letnjikovac i okolo pešačka staza. Sve će biti okruženo ukrasnim zelenilom, zašta nameravam da angažujem posebne stručnjake, kaže Đorđe.
Čitav kompleks o kome domaćin govori je trenutno veliko gradilište. Tu je bušenjem bunara obezbedio vodu. Posebnu pažnju privlači mala farma poni konja. Tim malim četvoronogim lepotanima najviše prijaju sočne i slatke lubenice. Novo, manje jezerce u izgradnji, nalazi se u blizini mnogo većeg, obloženog kamenom. Na sredini, kao iz vode “niče“ letnjikovac do koga se dolazi kraćim mostićem. Okolo jezera biće pešačka staza, a sve to okruživati zeleni ukrasni pojas.
Radovi dobro napreduju, a pored angažovanih radnika Đorđu je, kako voli da kaže desna ruka u ovom poslu prijatelj Miladin Mićanović iz Donjeg Dobrića. I on već četrdeset godina živi i radi u Švajcarskoj ali zavičaj nije zaboravio.
Tako inače prekrasan ambijent podno legendarnog Cera u blizini manastira, oživljava novim sadržajima interesantnim ljubiteljima prirode koji ovde mogu pronaći mnogo, što šta.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa