29. septembar 2016.29. sep 2016.
U GERONTOLOŠKOM CENTRU ŠABAC OTVORENA IZLOŽBA ULSŠ

RADOST DRUŽENjA

U okviru obeležavanja Oktobra - meseca solidarnosti sa starijima proteklog ponedeljka mogli su se videti radovi nastali na 14. likovnoj koloniji „Reka prijateljstva“ 11. juna u letnjoj bašti Centra. Druženje, svojim nastupom, ulepšala je starija grupa dece iz Vrtića „Sloboda“
Otvaranjem izložbe 14. Likovne kolonije „Reka prijateljstva“ Udruženja likovnih stvaralaca Šapca u Gerontološkom centru Šabac proteklog ponedeljka počelo je obeležavanje Oktobra ““ meseca solidarnosti sa starijima.
- Drago mi je što su me po treći put zvali u ovu ustanovu. Namerno sam sela sa korisnicima Doma jer su ove slike njima namenjene. Raduje me i to što sam prepoznala neke ljude kojima se svidela moja slika. Većina ima štap kao i ja. Mi smo kolege u starosti. Ova izložba sadrži dela koja smo radili letos uz veliko gostoprimstvo naših domaćina i korisnika. Naše udruženje Likovnih stvaralaca Šabac i ovaj Dom već dugo sarađuju. Reka prijateljstva i dalje teče ““ rekla je uz osmeh Zita Filip Lukić.
U nastajanju radova tokom kolonije, održane 11. juna, pored Zite učestvovali su i Zlatenko Zlaja Kuzminac, Ljiljana Đapić i Dunja Jovanović. Svi oni sa sobom nose lepe utiske što se moglo videti i na priloženim radovima koji su odisali vedrinom, paletom razigranih boja i motiva.
A toj likovnoj razdraganosti doprineli su i mališani Predškolske ustanove „Naše dete“ Vrtića „Sloboda“ koji su na samom početku poručili: „Zdravi bili, pozdrav smo vam priredili. Nek se s pesmom odmah krene da vam lica porumene. Ko priredbu našu prati taj se neće pokajati. Zapevajte i vi sa nama, oprobajte i vi glas. Hrabrite nas aplauzom, budite uz nas“. Na klavijaturama pratila ih je vaspitačica Rada Babić, a na violini Ajša Miletić. U realizaciji nastupa starije grupe učestvovale su i vaspitačica Biljana Jovanović i pripravnica Tamara Pejović.
Ovo druženje samo je jedno u nizu koje će se realizovati tokom ovog meseca. Tradicionalno, 27. oktobra, u Velikoj sali Kulturnog centra održaće se manifestacija Gerontološkog kluba „Za sunčanu jesen života“, a dan kasnije, 28. oktobra, svečano će se obeležiti sedamdeset druga godina postojanja i rada Gerontološkog centra Šabac.
DOBIJENA LICENCA
Prema rečima direktora Gerontološkog centra Milana Popovića tokom proteklog perioda radilo se naporno. Zato i ne čudi što je dobijena licenca za pružanje usluga domskog smeštaja.
- Ja to smatram najvažnijim i najznačajnijim događajem u ovoj godini. Mi imamo pet godina privremenu licencu i nadamo se da ćemo za tih pet godina uspeti da postignemo još rezultata i da dobijemo trajnu licencu ““ dodao je direktor Popović.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa