29. septembar 2016.29. sep 2016.
POČELA ŠKOLA CRTANjA I SLIKANjA U KULTURNOM CENTRU

DA DECA POLETE

U Kulturnom centru je počela Škola crtanja i slikanja, koju vodi akademski slikar i profesor Dragan Marković Markus. Svake subote, profesor Marković radi sa decom osnovnoškolskog uzrasta, a nedeljom sa srednjoškolcima.
- Školu smo zamislili kao profesionalno organizovanu instituciju u okviru Kulturnog centra na nivou koji je adekvatan ovoj ustanovi, a čime se obogaćuje njena ponuda. Želimo da ovo bude kontinuirana škola crtanja i slikanja, u koju će se uključivati deca koja žele da se edukuju, rekao je Marković.
Iznos koji bi roditelji trebalo da izdvoje na mesečnom nivou, prilagođen je situaciji u kojoj se nalazimo - Cilj je da se ponuda obogati i da damo još kvalitetan sadržaj gradu.
Profesor Marković se pedagoškim radom bavi više od trideset godina i raduje mu se kao prvog dana.
- Najveća radost je povratna priča koju dobijem od dece. Ne radi se samo o prenošenju znanja, nego o činjenici da se deci šire vidici, da im se razvija kreacija, mašta i upornost, da uče da budu istrajni i samokritični. Treba omogućiti detetu da poleti, da oseti lepotu stvaranja.
Subotom su organizovane dve grupe, od 10 do 11 časova i 30 minuta za decu od 1. do 4. razreda, a od 11 do 13 časova i 30 minuta za učenike od 4. do 8. razreda. Grupa srednjoškolaca uči da crta nedeljom, od 10 do 13 časova.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa