29. septembar 2016.29. sep 2016.
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

NISMO PROTIV ZAPOŠLjAVANja U ŠAPCU

Povereništvo Srpske napredne stranke održalo je u utorak konferenciju za medije na kojoj je bilo reči o više tema. Poverenik SNS Aleksandar Pajić govorio je o odnosu gradonačelnika Nebojše Zelenovića prema mesnim zajednicama, o zapošljavanju u Domu zdravlja, oštećenjima na fasadama objekata članova SNS i odgovoru zamenika predsednika Skupštine Marka Jančića na njihove ranije izjave.
-Gradonačelnik je uveo porez na imovinu i rekao da će sva sredstva koja budu prikupljena biti vraćena mesnim zajednicama. Kada su u većini MZ pobedili građani koji podržavaju SNS, rešio je da uskrati sredstva tim MZ, rekao je Pajić i kao primere naveo MZ Lipolist i Majur.
Pajić je naveo da su ove dve mesne zajednice uputile zahteve javnim preduzećima i Gradskoj upravi za preraspodelu ovih sredstava, ali da im ona nisu prebačena. Na konferenciji je rečeno i da će građani, ukoliko ne dobiju odgovore, doći pred Gradsku upravu.
Pajić je istakao da ova stranka nije protiv zapošljavanja u Šapcu, ali da se to mora raditi po zakonu. Podsetio je da su u Domu zdravlja zaposlena 34 zdravstvena radnika.
-Da bi se neko zaposlio u Domu zdravlja potrebna je saglasnost resornog Ministarstva, bez obzira ko to finansira. Saglasnost u ovom slučaju nije dobijena. Pitam se da li je iko od njih zapošljen nestranački, rekao je Pajić.
Ovom prilikom pokazane su i fotografije ispisanih fasada, za koje Pajić navodi da su privatni i poslovni objekti članova SNS i smatra da je zbog toga došlo jer je u gradu stvorena nezdrava klima.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa