11. novembar 2010.11. nov 2010.
MILICA PRELIĆ DOBITNICA NAGRADE ŠABAČKOG OKTOBARSKOG SALONA

POSVEĆENOST RADU DAJE REZULTATE

Tročlani žiri u sastavu Lazar Marković, Ana Jovanov i Tatjana Marković odlučio da jedna od tri ravnopravne nagrade, još uvek aktuelnog “54. Oktobarskog salona“ u Šapcu pripadne Milici Prelić za delo “Bez naziva“. O afirmaciji mladih umetnika u Srbiji danas, o ličnim planovima za budućnost i o tome je li bavljenje umetnošću zadovoljstvo ili teret, razgovarali smo sa autorkom nagrađenog dela
Da će život da posveti umetnosti Milica Prelić je znala još u sedmom razredu osnovne škole, kada je prvi put krenula na časove crtanja i slikanja. Nakon toga su usledile pripreme za Školu umetničkih zanata, a potom i Fakultet likovnih umetnosti.
- Na pitanje zašto sam se odlučila za umetnost, mislim da je najadekvatniji odgovor, da me je crtanje i slikanje, tokom svih ovih godina, ispunjavalo više od svega. Naravno u poslednje vreme to nisu više samo crtanje i slikanje, već i radovi u drugim medijima kao i različiti umetnički projekti ““ kaže Milica.
Diplomirala je prošle godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Jovana Sivačkog. Trenutno je na istom fakultetu druga godina Doktorskih umetničkih studija, odsek slikarstvo. Do sada je učestvovala na velikom broju kolektivnih izložbi, dok je samostalno izlagala u Studentskom centru u Beogradu, šabačkom Kulturnom centru, Galeriji savremene umetnosti u Nišu, potom, u Domu omladine u Beogradu, Galeriji savremene umetnosti u Smederevu i u Galeriji kulturnog centra Rakovica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa