29. septembar 2016.29. sep 2016.
Urnebesna komedija u centru kulture u Krupnju

UBI ME KURJE OKO

Priča priprostog srpskog seljaka koji obuhvata sve herojske pobede od Kolubare i Cera, preko Albanije do Soluna i konačne pobede
Nema tog dana u kome se ne treba prisetiti nekih događaja iz bliže ili dalje istorije. Ovi septembarski dani posebno su značajn i za prisećanje, jer pre više od 100 godina je neki mali čovek krenuo u borbu kod Mačkovog kamena i pobedio.
Priča o jednom tako malom čoveku ispričana je 24. septembra u Krupnju u predstavi „Ubi me kurje oko“ koju je režirala Vesna Stanković. Prepuna sala krupanjskog centra za kulturu je skoro 90 minuta sa pomnom pažnjom salvama smeha i aplauza poslušala i ispratila ovu potresnu priču koja je na mahove urnebesno smešna, a povremeno navodi na suze kao što jeste sam život, naročito u ratnim uslovima.
U predstavi igra Srđan Ivanović koji maestralno prikazuje tog malog čoveka u velikom ratu na taj način da publika često poveruje da je to pred njima autentičan čovek a ne glumac koji glumi. Ovoj dirljivoj priči potpomažu i Andreja Maričić glumac Narodnog pozorišta koji tumači partizanskog islednika naposredno posle oslobođenja od nemaca u drugom svetskom ratu, kao i Vesna Stanković glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta koja igra daktilografkinju, već malo zašlu u godine željnu da se uda.
Za jedno malo mesto kao što je Krupanj, koje je godinama oskudevalo u kulturnim događajima, velika je prekretnica kada se do poslednjeg mesta napuni gledalište, a publika ode i raznežena i nasmejana željno isčekujući novu pozorišnu predstavu.
D. Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa