29. septembar 2016.29. sep 2016.
DRAGOLjUB MIĆUNOVIĆ, JEDAN OD LIDERA DEMOKRATSKIH PROMENA

MORAMO DA POŠTUJEMO 5. OKTOBAR

Jedan od predvodnika petooktobarskih događaja, Dragoljub Mićunović, rekao je da ne postoji nijedan veliki događaj u istoriji koji nije razočarao građane.
- U prirodi stvari je da mnogo očekujete, ne samo u politici, nego u životu. Uvek mnogo više očekujete nego što dobijete. Imate uvek u tome zadovoljstvo, izvesnog iskrivljavanja i zaboravljanja onoga što je dobro. Evo postavljam pitanje šta je to bilo dobro od onoga što smo mi nasledili, pa smo ih razočarali ““ naglasio je Mićunović u Šapcu.
Po njegovom mišljenju, ovo danas nije država kakvu bismo mi želeli, ali ovo što je sada, to živi na tekovinama 5. oktobra uz nešto nazadovanja koja su oni uspeli da zabeleže sa kadrovima koji su bili protiv 5. oktobra.
- Postoji vrlo opasan pokušaj obezvređivanja tog datuma od ljudi koji su tada radili protiv naroda koji se podigao ili se sakrili u mišje rupe. To je jedan od najvećih datuma u našoj istoriji ““ istakao je on.
Mićunović je dodao da datume kao 5. oktobar moramo da negujemo i poštujemo.
- Žalosno je što nismo mnogo napredovali u političkoj kulturi, nismo istrajali u ciljevima na kojima smo insistirali, ali ne možemo zbog toga da se sada vratimo u ona Miloševićeva vremena ““ zaključio je on.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa