29. septembar 2016.29. sep 2016.
U OKVIRU „DEČJE NEDELjE“ PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA POSETIO DNEVNNI BORAVAK ZA DECU OMETENU U RAZVOJU

STALNO UNAPREĐENjE USLUGA

Povodom početka tradicionalne manifestacije „Dečja nedelja“, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić posetio je Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju, kao i Ustanovu za decu i mlade.
Prema njegovim rečima, grad Šabac misli na najmlađe i na njihovu zaštitu.
- Zato smo i odlučili da prvo posetimo decu sa smetnjama u razvoju u okviru „Dečje nedelje“ kako bi videli u kakvim uslovima oni odrastaju, kako se edukuju i kako žive. Grad Šabac dosta polaže na to i samo za socijalna izdavanja i projekte u vezi sa ovom problematikom izdvojili smo 100 miliona dinara, zajedno sa nevladinim sektorom ““ rekao je tom prilikom Pajić.
On je dodao da je izuzetno ponosan na činjenicu da je Skupština grada usvojila odluku o ličnim pratiocima koji će mnogo da znače, kako deci, tako i roditeljima.
Direktorka Centra za socijalni rad Jelena Milošević je naglasila da se o deci sa smetnjama u razvoju mnogo vodi računa.
- Dnevni boravak jeste usluga koja na sasvim zadovoljavajući način prati potrebe kako samih korisnika, tako i čitavih porodica. Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa porodicama naših korisnika, sa roditeljima, koji iznose neke predloge kako bi našu uslugu stalno unapredili. Upravo iz tih razgovora je i proistekla ideja o uvođenju usluge ličnog pratioca. Trudićemo se da nastavimo sa unapređenjem naših usluga ““ istakla je Milošević.
A, da je ta usluga stvarno na nivou potvrđuju i reči Snežane Stojičević čiji brat od strica šest godina pohađa Dnevni boravak.
- Veoma smo zadovoljni uslugom koji dobija u Dnevnom boravku. To nam mnogo znači. Siguran je i zbrinut, i veoma radostan dolazi ovde. Primetan je i njegov napredak, naročito u socijalizaciji ““ naglasila je ona.
U Dnevnom boravku trenutno ima 27 korisnika, dok je u Ustanovu smešteno 34. U oba objekta kapaciteti nisu popunjeni.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa