11. novembar 2010.11. nov 2010.
KNjIŽEVNO VEČE ZORICE ARSIĆ MANDARIĆ U ŠAPCU

RAJSKI KLjUČ ZA VRATA SAMOĆE

Šabac je dugo čekao poznanstvo sa Zoricom Arsić Mandarić. Književno veče ove svestrane umetnice, održano prošlog petka u knjižari Kulturnog centra, potvrdilo je da je reč o fascinantnoj stvaralačkoj obdarenosti istinski ubedljive pesnikinje. Njeno čudesno stvaranje vodi od iskona do središta duše ““ iz potkožnog, kosmos prevodi u „matericu čovekovih misli“, odgonetajući čudo života i čudo sveta.
O književnom stvaralaštvu Zorice Arsić Mandarić govorili su književnici i književni kritičari Milica Jeftimijević Lilić i Radomir Andrić.
Prema Andrićevoj oceni, pesnikinja je osvojila mnogo toga nekazivog i tajnovitog i nadvladala uopštene filozofeme, zahvaljujući svom blagodatnom i razuđenom pesničkom jeziku. Čitalac, koji oseća pulsiranje složenih i neočekivanih metafora, ima u autorki izuzetnog sagovornika. Upravo o snazi i lepoti ovih metafora govorila je Milica Jeftimijević Lilić, osvrnuvši se na srpsku književnu scenu i društvo koje još uvek dovoljno ne vrednuje ljudske kvalitete i umetničko stvaralaštvo.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa