6. oktobar 2016.6. okt 2016.
Donacija ambasade Japana

POMOĆ SA ISTOKA

Oporavak opštine Krupanj od posledica poplava kroz više donacija
U sredu 5. oktobra Krupanj je posetila šestočlana japanska delegacija čija je ambasada donirala značajna sredstva kao doprinos oporavku opštini Krupanj od posledica poplava. Delegaciju je primio zamenik predsednika opštine Predrag Radić koji je izrazio veliku zahvalnost za sve što je ambasada Japana učinila za opštinu Krupanj.
- Bez pomoći Vlade Republike Srbije, ambasade Japana i drugih donatora, ne bismo u tako relativno kratkom roku uspeli da saniramo posledice poplava u našoj opštini i zato vam svima još jednom hvala izjavio je zamenik predsednika opštine Krupanj.
Predstavnici delegacije ambasade Japana i lokalne samouprave imali su priliku da se lično uvere koliko je donacija konkretno uticala na poboljšanje uslova rada u ustanovama koje su obuhvaćene ovom donacijom.
Domu zadravlja u Krupnju je donirano ambulantno vozilo i rentgen aparat koji će bitno pomoći rad ustanove, a dobrobit te donacije svakako su najviše osetili pacijenti.
U Domu za stare, od donacije koju je dala japanska ambasada, rekonstruisane su podrumske prostorije, izvršena zamena vrata, reparacija dva kotla za grejanje i nabavljena je mašina za pranje veša.
Za kraj posete Krupnju izabrana je Osnovna škola „Borivoje Ž. Milojević“ gde je japanska ambasada donirala sredstva za rekonstrukciju toplovoda i zamenu unutrašnje stolarije.
Delegacija je bila zadovoljna posetom, onim što su videli i šta je urađeno u opštini Krupanj. Prema njihovim rečima - izuzetno lepoj opštini.
D. Žugić

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa