6. oktobar 2016.6. okt 2016.
RUSKI SPASIOCI POSLE MAJSKIH POPLAVA 2014. PONOVO U DRENOVCU

RUSKO SRPSKA PRIČA

Na službenom proputovanju kroz Srbiju ruski spasioci Igor Petrov i Andrej Tjerehov, zatim srpski vatrogasac Dušan Srdić (sada u penziji) i srpsko-ruski koordinator Sreten Dimitrijević, nedavno su boravili u Drenovcu, ali ovog puta s namerom da posete velike prijatelje i evociraju zajedničke uspomene na majske poplave 2014. godine, počevši od spasavanja ljudskih života širom Srbije, na čemu su im naši građani u likovima ljudi dobre volje večno zahvalni.
Naša čestita braća iz ruske spasilačke ekipe, koji su gotovo nedelju dana boravili u školi u Drenovcu i bili spremni u svakom trenutku da se bore za naše živote sa nabujalom rekom Savom ukoliko bi prelila nasip, posetili su drenovačku crkvu i školu i, zajedničkim druženjem i gostoprimstvom, iskazana im je neizmerna zahvalnost za nesebičnu pomoć ukazanu u Obrenovcu, kao i za duševni mir i sigurnost meštana Drenovca, Šapca i stanovništva priobalnih sela reke Save, prilikom njihove plemenite misije na srpsko-mačvanskim prostorima u tom turobnom vremenu.
Neka ovaj dirljiv susret u srcima novih pokolenja probudi zahvalnost i neugasivo sećanje na naše bratstvo sa Rusima i pravoslavnu duhovnost.
Zoran S. Radovanović, drenovački m

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa