6. oktobar 2016.6. okt 2016.
Kampanja kompanije SBB, United Group Fondacije i Total TV za podizanje svesti o zaštiti životne sredine

Šabac deo kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“

Društveno odgovorna kampanja kompanije SBB, United Group Fondacije i Total TV-a pod nazivom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, pokrenuta je sa ciljem odgovornog ponašanja prema životnoj sredini. Jedan deo ove velike kampanje jesu i akcije čišćenja širom Srbije. U toku kampanje, u više od 20 gradova Srbije, mobilni eko tim SBB-a, očistiće lokacije na kojima se ljudi najčešće okupljaju - pešačke zone, parkove, platoe i površine ispred zgrada.
Nakon čišćenja više lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Vrbasu, Mokrinu, Čačku, Boru, Pirotu, Kragujevcu, Nišu, Kraljevu, Užicu, Arilju, Ivanjici, Vrnjačkoj banji i Požarevcu kampanja je nastavljena danas u Šapcu. Mobilni eko-tim SBB-a očistiće lokacije između tržnog centra „Ušće“ i „Gomedž-a“.
Čišćenju u Šapcu prisustvovali su Danijela Đuknić, predstavnica SBB-a, zaposleni ove kompanije, kao i Milan Vasić, zamenik načelnika gradske uprave i Maja Mandić, načelnica odeljenja za inspekcijske i komunalno-stambene poslove.
- Akcije čišćenja Srbije sprovode se drugu godinu za redom, a ove godine smo ih obuhvatili jedinstvenom i snažnom kampanjom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ kojom želimo da ukažemo građanima na neophodnost promene svesti. U zajedničkoj akciji SBB-a, United Group Fondacije i Total TV-a, do sada smo očistili skoro 15 gradova u kojima smo sopstvenim primerom pokazali da je za čistu i lepšu sredinu dovoljna dobra volja i probuđena svest. Nastavićemo sa ovim akcijama sve do kraja novembra i pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže i u drugim gradovima, kako bi i svojoj deci bili pozitivan primer kako bi trebalo da se ponašaju prema okolini - izjavila je Danijela Đuknić, u ime SBB-a i zahvalila se Gradu na saradnji.
Značaj same kampanje prepoznale su i ličnosti iz javnog života, koje su snimile motivacione poruke u kojima pozivaju na promenu svesti svih nas. Prvi se pridružio Nikola Đuričko, a zatim i Ana Stanić, Dejan Cukić, Dejan Lutkić, Dragan Mićanović, Bilja Krstić, Jugoslav Ćosić, Minja Miletić, Bojana Stefanović, Tijana Dapčević, Andrija Prlainović i drugi.
- Želeo bih da se u ime Grada Šapca zahvalim SBB-u kao društveno odgovornoj kompaniji. Njihove akcije su dobre i treba ih češće ponavljati, kako bismo kod naših sugrađana stvorili svest da je neophodno da razvrstavamo otpad i da vodimo računa gde ga odbacujemo. Grad Šabac je sa završetkom regionalne deponije Srem - Mačva i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda praktično ispunio sve evropske kriterijume, koji su neophodni da grad funkcioniše na najvišem nivou kada je ekologija u pitanju. Ostaje nam samo da sa našim sugrađanima podignemo svest o neophodnosti zaštite životne sredine -izjavio je Milan Vasić, za menik načelnika gradske uprave.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa