13. oktobar 2016.13. okt 2016.
ATLETIKA

AMELA BEZ PREMCA

Oko 1.300 atletičarki i atletičara iz cele Srbije nastupilo je u subotu na Starom gradu. U centru pažnje bili su seniori u obe konkurencije jer su najbrži obezbeđivali mesto za Balkanski šampionatu početkom novembra
Ljubitelji najstarijeg sporta u našem gradu, subotu će pamtiti po prilici da uživaju u nastupu, s jedne strane legendarne atletičarke Olivere Jevtić i najboljih seniorki trenutno Amele Terzić i Biljane Cvijanović. Novopazarka je demonstrirala zbog čega javnost od nje očekuje mnogo u godinama koje slede. U trci seniorki na 8 km, Amela je potpuno dominirala. Gotovo 1,5 km je ostavila ostale atletičarke iza sebe, druga je bila čuvena Olivera Jevtić, a treća Cvijanović.
Zlato kod seniora otišlo je u Mađarsku. Barbabaš Bene u izjednačenom finišu slavio je ispred Bibića, dok je reprezentativac BiH, Junuzović treći prošao kroz cilj nadmetanja na 10 km.
Šabac je sedmu uzastopnu godinu grad domaćin jedne od 4 trke finalne serije, a ove godine okupilo se 1.300 atletičara, a program je obuhvatio 26 trka raspodeljenih po uzrasnim kategorijama.
- Prezadovoljni smo odzivom, uslovima. Hvala školama, profesorima fizičkog, klubovima koji su došli i time pokazali koliko poštuju naš grad i našu atletiku ““ naglasio je član OO Borko Antonić.
D. B.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa