13. oktobar 2016.13. okt 2016.
ZAVRŠENI POZORIŠNI DANI MILIVOJE MARTINOVIĆ-MARTIN

Osam večeri pozorišta

Iz večeri u veče u sali Doma kulture u Bogatiću, brojni ljubitelji pozorišta u Mačvi mogli su da vide osam pozorišnih predstava iz isto toliko gradova u Srbiji. Izveli su ih tamošnja amaterska pozorišta s dosta ljubavi i požrtvovanja uz nesebičnu pomoć brojnih sponzora.
Ideja o ovom festivalu začela se pre deceniju i po .
- Želeli smo pored očuvanja i veličanja imena i dela Milivoja Martinovića Martina, osnivača, reditelja i glumca našeg pozorišta, da na ovaj način osvetlimo dela onih koji su u najvećoj meri ugradili deo sebe i svog života u ovo pozorište, kaže Branislav Ković rukovodilac Amaterskog pozorišta “Janko Veselinović“ iz Bogatića, koje je bilo glavni organizator manifestacije uz tehničku pomoć Kulturno-obrazovnog centra Bogatić i generalnog pokrovitelja Opštine Bogatić.
Poslednje večeri (petak, 14. oktobar) tradicionalne manifestacije u čast nagrađenih, Scena “Maska“ Šabac izvela je predstavu “Klara, dogodilo se nešto neočekivano“ u režiji Ivana Tomaševića.
Uz izbor i proglašenje glumca večeri (svako veče) tročlani žiri u sastavu: Aleksandar Volić (reditelj i pozorišni pedagog), Ivana Terzić (profesionalna glumica) i Dragan Jovičić-Jović (reditelj), proglasio je za glavnu mušku i epizodnu žensku ulogu Branislava Ugrinovića (Ilirion Ruvarac) i Mirjanu Savin (gospođica Gavanski), glumce Kamerne scene “Miroslav Antić “ iz Sente u predstavi “Je li bilo kneževe večere“. U izboru istog žirija nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Milici Ilić iz Petrovca na Mlavi, koja je tumačila lik Antonije u predstavi “Nemam da platim i neću da platim“, a najbolja muška epizodna uloga Nebojši Milosavljeviću iz Velike Plane za ulogu Janka Savskog u predstavi “Sabirni centar“.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa