13. oktobar 2016.13. okt 2016.
VAŠ SAVETNIK ““ DENTAL SPA ORDINACIJA

ZLATNI STANDARD PROTETIKE U ŠAPCU

Nedostatak zuba narušava estetiku lica i dovodi do funkcionalnih smetnji. Preostali zubi se naginju prema praznom prostoru, dolazi do obrtanja zuba oko uzdužne osovine kao i „isplivavanja“ zuba prema bezubom polju u suprotnoj vilici. Bezubi prostori ne čine više potporu mekim strukturama usta (obraz, usne) zbog čega oni „upadaju“, nastaju duboke brazde između nosa i ugla usana (starački izgled lica). Usled gubitka zuba dolazi i do poremećaja u međusobnom odnosu vilica, a to može da rezultuje bolovima u viličnom zglobu.
Ovo je trenutak kada na red dolazi protetika. Zahvaljujući njoj, danas je moguće da imamo blistav osmeh bez obzira na probleme koji su postojali ranije.
Kvalitetnu protetiku u našem gradu možete dobiti u Dental Spa ordinaciji u Vojvode Mišića 36. Stručno i ljubazno osoblje, predvođeno doktorima stomatologije Dejanom i Marinom Lazić, učiniće sve da izrada protetike protekne u najboljem redu. Zlatni standard kada je reč o protetici ““ metalokeramika, bezmetalna ““ zirkom keramika i keramičke i kopozitne fasete, primenjuje se u Dental Spa ordinaciji.
- Metalokeramičke krunice, ili navlake, kako se još često nazivaju, izrađuju se u slučajevima kad je u većoj meri oštećen prirodni zub, ili iz estetskih razloga. Zub koji se nadograđuje potrebno je prethodno izbrusiti, kako bi se na njega mogla postaviti krunica. Nakon brušenja, uzima se otisak preostalog dela zuba prema kojemu se krunica izrađuje u laboratoriji. Za izradu jedne krunice potrebno je 3-5 dana, a u tom periodu ukoliko pacijent želi, dobiće privremenu krunicu. U završnoj fazi, krunica se cementira na brušeni zub i njihovim spajanjem zub poprima potpuno prirodan izgled ““ kaže Dejan Lazić.
Kada je reč o bezmetalnoj ““ zirkon keramici, Marina Lazić napominje da ona predstavlja vrhunac današnje stomatologije.
- Pojam estetske stomatologije se ne može ni zamisliti bez bezmetalnih kruna. U našoj ordinaciji koristimo zirkon kao osnov za bezmetalne krune. On se koristi i u svemirskoj tehnologiji i jedan je od najtvrđih materijala. Koristi se već 20 god. u medicinskoj ortopediji za izradu veštačkog kuka. Zirkon nam omogućava najpribližnije prelamanje i propuštanje svetlosti u odnosu na prirodan zub, u isto vreme pružajući izvanredne mehaničke osobine ““ dodaje Marina.
ZUBNE FASETE
Zubne fasete, odnosno viniri predstavljaju najmanje invazivnu metodu za promenu boje, oblika i položaja zuba. One omogućavaju da se maksimalno očuva zubna supstanca i da se ulepša osmeh uz minimalno brušenje ili čak sasvim bez brušenja zuba. Ukoliko je brušenje zuba potrebno, ono je neznatno, oko 0.5mm, pri čemu je važno je da se ne izbrusi celokupna gleđ, jer cement najbolje vezuje keramičke fasetu i zub ako i dalje postoji sloj gleđi.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa