13. oktobar 2016.13. okt 2016.
POČELA GREJNA SEZONA

Pripreme i remont dali dobre rezultate

Za razliku od Beograda i mnogih gradova u Srbiji, šabačka „Toplana“ je spremno dočekala sezonu, orjentišući se isključivo prema spoljašnjoj temperaturi vazduha i interesima korisnika.
Zbog niskih temperatura vazduha šabačka „Toplana“ zagrevala je stanove i pre zvaničnog početka grejne sezone, gotovo od početka oktobra. Manji problemi na sistemu rešavani su u hodu, te su Šapčani, za razliku od pojedinih potrošača u drugim gradovima u Srbiji, imali uredno snabdevanje.
- Veliki broj lokalnih samouprava u Srbiji, uključujući i grad Beograd, imao je problema u snebdevanju potrošača toplotnom energijom, što znači da nisu bile dobro pripremljene za grejnu sezonu. Razliku od njih, JKP „Toplana Šabac“ bila je pripremljena za novu sezonu, te smo sa zagrevanjem stambenog i poslovnog prostora počeli još 4. oktobra, zbog niskih temperatura. Za nas nije važan datum, donosno da li je grejna sezona zvanično počela, već kakva je prosečna dnevna temperatura, kaže Aleksandar Prodanović, direktor JKP „Toplana Šabac“.
Remont postrojenja koji je urađen na vreme, modernizovane podstanice i dovoljne količine energenata garantuju kvalitetno grejanje u stambenom i poslovnom prostoru tokom zimskog perioda.
- Nemamo nikakvih problema sa tehničkom pripremljenošću niti sa energentima. Rekonstruisane kotlarnice i remontovane toplotne podstanice poput svih ostalih toplana u Srbiji imamo problema dugovanjima prema „Srbijagasu“, ali sam u razgovoru sa predstavnicima ovog preduzeća dobio uveravanja da nikakvih problema u snabdevanju gasom neće biti, dodaje Prodanović.
Za stanovnike u Ulici Janka Veselinovića, počelo je grejanje iz kotlarnice na Trkalištu. Povoljni vremenski uslovi i ažurnost radnika gradske „Toplane“, prouzrokovali su završetak pripajanja vrelovoda iz ove ulice na kotlarnicu na Trkalištu pre predviđenog roka.
- To je bila kotlarnica koja je za rad koristila mazut, a sa njom smo imali određenih problema u radu. Potrošači na ovoj lokaciji su nedavno priključeni na grejanje u sistemu kotlarnice u centralnom postrojenju na Trkalištu. Posao prebacivanja sa jedne na drugu kotlarnicu trebalo je da bude okončan 25. oktobora, ali su naši i radnici podizvođača iskoristili lepo vreme da posao završe i pre tog roka, kako bi građani u ovom delu Šapcu imali grejanje kao i svi drugi potrošači, objašnjava Prodanović.
Uslov redovnog i kvalitetnog snabdevanja toplotnom energijom je redovno izmirivanje obaveza. Građani koji imaju veća zaostala dugovanja mogu sa predstavnicima JKP „Toplana Šabac“ potpisati ugovore o reprogramu.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa