13. oktobar 2016.13. okt 2016.
SAKUPLjANjE PREDLOGA ZA PARTICIPATIVNO BUDžETIRANjE

GRAĐANI DA ODLUČUJU

Do kraja oktobra građani će moći da se izjasne kako žele da novac iz budžeta grada bude trošen. Projekat participativnog budžetiranja u kom Šabac učestvuje i ove godine u saradnji sa BIRN, podrazumeva veće učešće građana u odlučivanju. Prošle godine, na ovaj način, urađeno je nekoliko projekata kako na gradskom tako i na seoskom području.
-Prošle godine na seoskom području smo uradili više od 30 igrališta za decu, a u gradu je uređen park kod “Sokolane“ i urađena su parkirališta za bicikle. Planiramo da sledeće godine za participativno budžetiranje izdvojimo još veća sredstva, da bi građani u što većoj meri učestvovali u odlučivanju, naveo je Aleksandar Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za ruralni razvoj.
Stručna komisija odlučivaće o sakupljenim predlozima, a zatim će građani od 7. do 20. novembra glasati za one najbolje.
-Građani treba da su svesni da njihov glas ne važi samo tokom izbornog procesa, nego svojim glasom mogu direktno da utiču na to da poboljšaju kvalitet svog života. Građani treba da uzmu učešća u ovom procesu i da ne dozvole nekom drugom da kreira njihov život, rekao je član gradskog veća Igor Marsenić.
Predstavnici Gradske uprave pozvali su građane, kako sa gradskog tako i sa seoskog područja, da podrže ovaj projekat i predlože šta bi bilo najpotrebnije u njihovoj sredini. Štand će danas (četvrtak) biti postavljen ispred Nove robne kuće od 13 do 16 sati, a u petak u pešačkoj zoni kod Kulturnog centra u isto vreme. Takođe, građani anketne listiće mogu popuniti i u mesnim kancelarijama.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa