Инфо

Берза

 • aero 1.690 ▲ 0,06%
 • agbc 500 ⚫ 0,00%
 • alfa 36.000 ▲ 7,14%
 • amsopb 545 ⚫ 0,00%
 • dinnpb 3.490 ▲ 2,47%
 • enhl 690 ⚫ 0,00%
 • hmbg 510 ⚫ 0,00%
 • jesv 5.105 ▲ 2,08%
 • kmbn 1.900 ⚫ 0,00%
 • niis 690 ▲ 1,62%
 • rso1488 127,40 ⚫ 0,00%
 • svrl 600 ⚫ 0,00%
(20. октобар 2016.)
У Скадру одржана регионална Конференција

Пројекат образовног оснаживања незапослених

Град Шабац део је регионалног СЕЕД (Суппорт Едудатионал Емплоyмент Девелопмент) пројекта чија је завршна Конференција одржана прошле недеље у Скадру у Албанији. Пројекат окупља партнере из Србије, Албаније и са Косова, а циљ је међусобно умрежавање и сарадња на пољу образовног оснаживања незапослених и јачања њихових професионалних капацитета на тржишту рада, а у складу са искуствима Аустрије чија Развојна агенција, уз подршку невладиног сектора, финансира пројекат. Аустрија спада у европске лидере у практичном образовању младих и њиховој адекватној припреми за посао.
Град Шабац у овом пројекту учествује као пример добре праксе у повезивању јавног и приватног сектора кроз Локални акциони план запошљавања и формирања Локалног савета за запошљавање. Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца у панел дискусији Конференције осврнуо се на све важне мере које се у нашем граду спроводе, истичући закључке састанка недавно одржаног са представницима аустријских компанија у нашем граду.
- Задатак града јесте стварање повољног пословног амбијента за инвестиције, као и ефикасне администрације, као подршке инвеститорима. Шабац је протеклих година спровео низ мера на овом плану, имамо бројне предности, па је порасло и интересовање привредника за улагања. Са представницима партнерских организација на овом пројекту у сталном смо контакту, а недавно смо одржали и састанак са представницима привреде ““ компанијама које имају пословне везе са Аустријом ““ БМР, Алас Холдинг и Монди Груп. Привредници су јединствени у оцени да је неадекватно образовање радника њихов највећи проблем, па Град настоји да и на овом плану да пун допринос како бисмо проблем превазишли. Учешће у овом пројекту има управо то за циљ ““ да оснажи локална партнерства и капацитете, како бисмо незапослене учинили што спремнијим за тржиште рада. Аустријско искуство добар је темељ за успостављање система који ће допринети стицању професионалних знања и вештина неопходних за радно ангажовање у фабрикама које ће у наредном периоду бити отворене у нашем граду - каже Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
У уводном делу Конференције добродошлицу учесницима су пожелели Хајде Миче, председник аустријске организације Волксхилфе, Јохан Сатлер амбасадор Аустрије у Албанији и Бленди Клоси, министар за социјална питања и омладину Албаније, а у радном делу учествовали су представници партнерских организација на овом пројекту, као и Аустријске развојне агенције коју финансира СЕЕД програм.

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa