20. oktobar 2016.20. okt 2016.
FINSKI AMBASADOR I NORDIJSKA POSLOVNA ALIJANSA U POSETI ŠAPCU

ŠABAC POUZDAN PARTNER

Šabac je u utorak posetio finski ambasador Perti Ikonen i predstavnici Nordijske poslovne alijanse. Predstavnici grada gostima su predstavili privredne potencijale Šapca. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović naveo je da su kvalitet života, zaštita životne sredine i nove tehnologije bile najvažnije teme o kojima su razgovarali.
Ambasador Ikonen je izjavio da je video da je grad u dobrim rukama. Istakao je da su došli da promovišu nordijsko poslovno razmišljanje i da pokažu da su dobri partneri, kao i da se nada uspostavljanju saradnje.
- Znamo da su ovde dobri uslovi poslovanja jer finska firma “Tikurila“ već radi u Šapcu. Iz onoga što smo čuli od gradonačelnika verujemo da Severozapadna radna zona ima potencijal, rekao je Ikonen.
Andrej Pavlović, direktor Nordijske poslovne alijanse objasnio je da ovo udruženje predstavlja nordijske kompanije, što u praksi znači da posreduju između različitih organizacija koje žele da investiraju u Srbiji.
- Šabac je definitivno u samom vrhu što se tiče generisanja interesa. Grad je u prethodnom periodu već pokazao da ima dobar način da privuče nove kompanije i pokazao da može da bude konstruktivan partner. Ako Šabac nastavi da radi kao do sada sigurno će doći do novih investicija i pored “Tikurile“ biće još nordijskih firmi koje će ovde investirati i biti pogon razvoja ovog grada, naveo je Pavlović.
Gradonačelnik Šapca je istakao da Šabac želi da pokaže da je pouzdan partner koji želi da uči od dobro uređenih država. Smatra da to što u poslednje vreme u grad dolazi dosta ambasadora i predstavnika stranih kompanija, govori o tome da je Šabac jedno od najboljih mesta za investiranje.
- Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju koji je Šabac dobio od NALED pokazuje da smo ispunili uslove da budemo pouzdan partner svakome. Smatram da je najvažnije da predstavimo naše građane, jer je to naš najveći potencijal. Stvorili smo uslove za dobre investicije, imamo kvalitetne ljude i naš pristup investitorima je drugačiji, rekao je Nebojša Zelenović.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa