20. oktobar 2016.20. okt 2016.
U SPORTSKOJ HALI „ZORKA“ ODRŽANE PREDSTAVE ZA PRVAKE

Upozoriti na vreme

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju Šabac, u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Naše dete“, prošlog petka upriličio druženje sa ciljem podizanja svesti o bezbednosti dece u saobraćaju
Sa željom da, prenoseći važne poruke u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju, dopru do što većeg broja mlađih školaraca gradski Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju Šabac, u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Naše dete“, organizovao je druženje za sve prvake sa područja Gradske uprave. Vaspitači PU izveli su predstavu „Tri praseta u saobraćaju“, a deca su pogledala i „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ u izvođenju Omladinskog pozorišta „Vožd“.
- Ovo je tradicionalna saradnja sa Agencijom za bezbednost saobraćaja iz Beograda. Mi delimo, tzv. „Pažljivkova pravila“ ili „Pažljivkov bukvar“ o bezbednosti u saobraćaju. Deca iz toga treba da nauče kako treba da se bezbedno ponašaju u saobraćaju. Meni je drago da smo iskoristili tu priliku uključivši i ove kreativne vaspitače iz Predškolske ustanove „Naše dete“. To su i predškolci koji ovako već pripremljeni dolaze u prvi razred tako da smo spojili i kreativnost i jednu jako važnu stvar, a to je bezbednost u saobraćaju. Ono na čemu će grad raditi u narednom periodu, i što konstantno radi, kao što ste svedoci, jeste na prevenciji bezbednosti. To je nešto što je najvažnije, da deca znaju kako bezbedno da se ponašaju u saobraćaju - izjavio je Nemanja Pajić, predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju.
Predstava „Tri praseta u saobraćaju“ rezultat je rada vaspitača na seminaru koji je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja od koje su, ovom prilikom, stigle i pohvale na račun Grada koji je postigao najveće rezultate kada je u pitanju rad na prevenciji i bezbednosti najmlađih u saobraćaju.
- Veoma smo zadovoljni postignutim. Zato bih u svoje lično ime i u ime Agencije za bezbednost saobraćaja pohvalio Grad Šabac i PU „Naše dete“ koji su, zaista, uložili veliki trud da ovo realizuju. I za decu i za njihove roditelje veoma je važno da shvate ključne poruke, da se u saobraćaju bezbedno ponašaju i da budu svesni rizika kojem se deca i svi učesnici u saobraćaju izlažu - rekao je Milan Ilić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.
Oko 1.100 učenika, po završetku druženja, na poklon su dobili „Bukvar Pažljivkovih pravila u saobraćaju“ i majice od Agencije za bezbednost saobraćaja i Gradskog saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju Šabac.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa