20. oktobar 2016.20. okt 2016.
NA SAJMU KNjIGA U BEOGRADU 28. OKTOBRA PROMOCIJA MEĐUNARODNE ANTOLOGIJE

Svi smo mi Božja deca

Na 61. Sajmu knjiga u Beogradu naći će se i nedavno objavljena međunarodna antologija „Svi smo mi božja deca“ u izdanju IK Produkcija RROM - Beograd i IK „Kultura snova“ Zagreb. Prvi deo ove knjige predstavlja omaž glumcu Milenku Zablaćanskom. Na promociji, koja je zakazana za 28. oktobar u 19 časova u Sali „Ivo Andrić“, Hala A1, govoriće Zlatomir Jovanović, izdavač, Zdravko Odorčić, koizdavač, Jovana Bokunović, recenzent i glumci Nela Mihajlović i Aleksandar Dunić.
- Sestra i ja došle smo na ideju sa Zlatomirom Jovanovićem iz „Pom“ produkcije, gde su naše dve pesme konkursom ušle u Antologiju, da se prvi put objave tri Milenkove, Batine pesme i prevedu na romski jezik kao i Svetlanina i moja pesma i pesme mnogobrojnih pesnika iz inostranstva i bivših republika stare Jugoslavije. Naš dugogodišnji izdavač „Kultura snova“ Zagreb podržao je ideju. Prijateljstvu nema granica. Nena, Ivan, Nikola, Ivan, Svetlana i ja smo jedna porodica i svi smo u ovom sećanju, ovoj posveti našem Milenku zajedno sa svima koji su ga voleli i koji ga i dan-danas vole jer ljubavi i prijateljstvu nema kraja ““ rekla je Biljana Zablaćanski.
U Antologiji se nalaze i komentari Milenkovih prijatelja i kolega, zahvaljujući njegovoj ženi Snežani koja ih je prosledila Zlatomiru Jovanoviću.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa