20. oktobar 2016.20. okt 2016.
OŠ „NATA JELIČIĆ“ PROSLAVILA 57. ROĐENDAN

Tradicija tkana ljubavlju

Izvođenjem predstave „Nije blago ni srebro ni zlato, već je blago što je srcu drago“, učenika trećeg i petog razreda, proteklog utorka na Velikoj sceni „Ljubiša Jovanović“ Šabačkog pozorišta, obeležen Dan škole
Povodom pedeset sedam godina rada i obrazovanja mladih u OŠ „Nata Jeličić“ proteklog utorka u Šabačkom pozorištu učenici petog i trećeg razreda izveli su predstavu „Nije blago ni srebro ni zlato, već je blago što je srcu drago“. Rađena kao završni deo izbornog predmeta „Narodna tradicija“ na kraju prošle školske godine, zavredela je pažnju svojom tematikom. Zato i ne čudi što je ponovo izvedena za Dan škole.
- Prava predstava da se obeleži Dan škole. U odnosu na premijerno izvođenje u Kulturnom centru imali smo i izvesnih novina. Pridružio nam se hor škole sa nastavnicom Milenom Marković i još par kolega poput veroučitelja Radenka Pantića. Horu se rado priključila i nastavnica engleskog jezika Nada Mirković koja predivno peva. U pripremanju predstave mnogo su nam pomogli roditelji i na tome smo im veoma zahvalni, kao i KUD „Abrašević“ bez kojih ništa ne bismo mogli ““ rekla je učiteljica Vesna Mijatović koja je sa koleginicom Radmilom Stojićević bila tvorac ovog zahtevnog istraživačkog rada na temu mačvanske svadbe.
Da je proslava Dana škole trenutak za pamćenje potvrdile su i učenice petog i trećeg razreda Lara Stojanović i Luna Lugonja, koje su u predstavi glumile baku i unuku.
- Lepo je biti đak „Natine“ škole, a pogotovo učestvovati u jednoj ovakvoj predstavi. Mnogo toga smo naučile o običajima, ali smo se i zabavile pripremajući i izvodeći ovu predstavu ““ složile su se obe.
Oduševljenje pokazanim, pored publike, nije krila ni direktorka škole Zorica Nedeljković.
- Trud naše dece, naših učitelja, isplatio se. Svi smo uživali. Ovo je pedeset sedmi rođendan. Nadamo se da će ova škola zauzeti mesto koje joj propada i da ćemo unaprediti svoj rad i ubuduće. Takođe se nadamo da ćemo u sledećem polugodištu krenuti i u konkretnu realizaciju priče vezane za salu i da ćemo je na zadovoljstvo dece, nas zaposlenih i njihovih roditelja konačno dobiti ““ rekla je direktorka povodom planova za naredni period.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa