20. oktobar 2016.20. okt 2016.
ODRŽANA PETA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOCELjEVA

NA DNEVNOM REDU IMENOVANjA

Odbornici lokalnog parlamenta, na sednici održanoj u ponedeljak, usvojili su predloge za imenovanje novih članova školskih, upravnih i nadzornih odbora ustanova i preduzeća.
U naredne četiri godine u upravnom odboru koceljevačkog vrtića biće Jasmina Živković iz Koceljeve koju je predložio Savet roditelja ove ustanove. Novoizabrani članovi školskog odbora Srednje škole su Zoran Pušić, Jelisavka Cvetinović i Borisav Popović iz reda zaposlenih, zatim iz reda lokalne samouprave Cano Novalić, Zorica Filipović i Milovan Savić, dok će interese roditelja zastupati Zoran Živanović, Dragan Antonić i Slavica Sofranić.
Novi-stari predsednik UO Biblioteke “Janko Veselinović“ je Dragica Petković dok su članovi Marija Belenzada, Marko Nedeljković, Ivan Antonić i Ljubiša Nikić. Na čelu nadzornog odbora ove ustanove je Josip Pašić a za članove su imenovani Rade Radovanović i Zoran Živanović.
Nove odbore dobili su Centar za socijalni rad i Dom zdravlja “Dr Darinka Lukić“, te će u radu upravnog odbora socijalne ustanove učestvovati Jasmina Milošević, Vladimir Matić, Aleksandar Kostić, Vinka Ristivojčević i Slavica Milinković, dok su se u sastavu nadzornog odbora našli Tomislav Pavlović, Hranislav Vasiljković i Jelena Jovanović.
Na čelu upravnog odbora koceljevačkog Doma zdravlja u naredne četiri godine biće Dragan Maksimović. Skupština je za njegove saradnike imenovala Živana Jošića, Anitu Avramović, dr Verana Đuranovića i Verku Popović. U novoizabranom nadzornom odboru su Marijana Bajić, Snežana Janković i dr Ljudmila Milijančević.
Osim imenovanja novih odbora koceljevačka skupština usvojila je, između ostalog, i izveštaje o radu za prošlu kao i planove za tekuću godinu obrazovno-vaspitnih ustanova. Tom prilikom odbornik vladajuće stranke Jovan Veselinović pohvalio je izveštaj PU “Poletarac“, ali je sa druge strane izneo niz kritika na izveštaj osnovne škole i ukazao na propuste u dostavljenom materijalu.
Skupština opštine Koceljeva donela je odluku o sufinansiranju naknada za rad protivgradnih strelaca u kojoj se navodi da će se izdvojiti po 3,5 hiljade dinara za svakog strelca na mesečnom nivou u periodu od pet meseci. To znači da će iz lokalne kase za ove namene za ukupno 14 strelaca raspoređenih u sedam protivgradnih stanica biti izdvojeno 245 hiljada dinara u neto iznosu.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa