27. oktobar 2016.27. okt 2016.
INICIJATIVA GRAĐANA DALA REZULTAT

Rekonstruisan park kod „Sokolane“

Zelena površina u centru grada rekonstruisana je zahvaljujući prošlogodišnjem predlogu građana u okviru projekta participativnog budžetiranja
Prošle nedelje završena je rekonstrukcija parka kod „Sokolane“, odnosno „Partizana“. Uređenje ove zelene površine bio je jedan od projekata koji su dobili najveću podršku prilikom prošlogodišnjeg izjašnjavanja građana u programu participativnog budžetiranja. Vladimir Nedeljković, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem, podsetio je da je pored uređenja staza u parku rekonstruisan i popločan ulaz u park, kod raskrsnice ulica Koste Abraševića i Miloša Obilića.
- U parku je postavljena česma sa pijaćom vodom, što je još jedan od predloga građana u okviru projekta participativnog budžetiranja. Nabavljen je nov urbani mobilijar, koji čini 20 novih klupa i dečje igralište sa gumenom podlogom. Kupljeno je i 10 novih kantica za otpad, rekao je Nedeljković.
Nažalost, još dok je uređenje parka trajalo, nesavesni pojedinci su oštetili nekoliko klupa, ali i dečje igralište.
- Dečja vrteška je već dva puta popravljana. Nažalost, pojedini sugrađani se veoma nemarno odnose prema svemu što se izgradi. Apelujem na sve građane Šapca da čuvamo sve javne površine u gradu, jer u njihovoj izgradnji, održavanju i rekonstrukciji učestvujemo svi zajedno. Ovakve celine se finansiraju novcem svih građana Šapca. Svaka šteta koja se napravi nadoknađuje se iz naših džepova, upozorava Nedeljković.
Uređenje parka obavljeno je u više faza, a radovi su trajali do prošle sedmice. Prema rečima nadležnih, uređenje ovog prostora nastaviće se i sledeće godine.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa