27. oktobar 2016.27. okt 2016.
MAČVANSKI ZELENI ŽELE EKOLOŠKI PREOBRAŽAJ SRBIJE

OSNOVAN UJEDINjENI ZELENI FRONT

Predsednici Zelenih Srbije i Zelene ekološke partije - Zeleni, Ivan Karić i Dejan Bulatović, potpisali su u Beogradu deklaraciju o Ujedinjenom zelenom frontu, a taj sporazum, kako su saopštili, predstavlja najznačajniji zeleni politički dokument i osnovu delovanja svih zelenih opcija u Srbiji.
Predsednik Zelenih Srbije Ivan Karić je naveo da je prioritet Zelenih da kroz zelenu politiku ojačaju preobražaj Srbije i ubrzaju njen put ka EU.
„Srbija mora da bude ekološki odgovorna država koja će kroz zelenu i kružnu ekonomiju stvoriti uslove za otvaranje zelenih radnih mesta, voditi borbu protiv nezaposlenosti i siromaštva, uz zaštitu životne sredine i uključenosti svakog pojedinca u društvo i u procese donošenja planova i programa koji se tiču životne sredine“, kaže Karić.
Predsednik opštinskog odbora Zelenih Bogatića i član predsedništva stranke dipl. inž. Aleksandar Firaunović dodaje: „Smatramo da ekološki preobražaj Srbiju vodi ka potpunoj organskoj poljoprivredi, energetskoj transformaciji zasnovanoj na energetskoj efikasnosti, upotrebi obnovljivih izvora energije, smanjenju energetskog siromaštva i rasipanja energije, kao i dezinvestiranju u fosilna goriva.“
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa