27. oktobar 2016.27. okt 2016.
GERONTOLOŠKI CENTAR ŠABAC OBELEŽIO 72 GODINE POSTOJANjA I RADA

NA KORAK DO TRAJNE LICENCE

Gerontološki centar Šabac prošlog petka obeležio je sedamdeset dve godine neprekidnog rada na zbrinjavanju starih lica. Jedna je od retkih ustanova ovog tipa u Srbiji koja se može pohvaliti dugogodišnjim trajanjem. Najveći ovogodišnji uspeh, po rečima direktora Milana Popovića, je dobijanje licence za rad u trajanju od pet godina.
- Nadam se da ćemo uspeti u narednih pet godina da dostignemo nivo i praktično da dobijemo trajnu licencu. U toku prošle godine imali smo oko osamnaest miliona investicija. Uz podršku resornog ministarstva rekonstruisali smo kompletnu kuhinju po HASAP-u. Nabavili smo novu opremu, uradili rekonstrukciju restorana, nabavili nove mašine za vešernicu, rekonstruisali krov. To su sve investicije praktično iz sredstava resornog ministarstva. Nešto smo i sami uradili svojim sredstvima. Mogu da kažem da mi zaista krupnim koracima idemo ka trajnoj licenci - izjavio je Popović.
U okviru ustanove, sa smeštajnim kapacitetom od dvesta trideset korisnika, radi i Gerontološki klub koji broji oko sto šezdeset članova. Kako je istakao direktor Popović u pitanju je sjajna ekipa koja je i na tradicionalnom koncertu u Kulturnom centru pokazala šta sve može ostavivši odličan utisak na građane Šapca.
O. G.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa