27. oktobar 2016.27. okt 2016.
Vrtiđ „Sloboda“

Humani ekolozi

Prošlog četvrtka u prostorijama vrtića „Sloboda“ u Šapcu, održano je nesvakidašnje druženje članova udruženja paraplegičara i starije grupe vrtića.
Povod za druženje je bilo uručenje značajne količine plastičnih čepova, koje su deca iz vrtića u saradnji sa roditeljima i vaspitačima skupljala u proteklom periodu.
Tom prilikom za goste iz udruženja paraplegičara pripremljen je zanimljiv program, gde su deca kroz recitacije pesmu i kratku predstavu poželela dobrodošlicu u njihovu ustanovu.
Razvijanje humanosti i ekološke svesti kod dece, koja se ovom akcijom promoviše, je ulaganje u društvo koje će biti pravednije i urednije.
Predstavnicima udruženje uručena je zbirka likovnih radova starije grup vrtića „Sloboda“ sa posvetom i imenima svih malih autora. Dok su mališani od članova udruženja dobili slatkiše.
Uprava i vaspitači vrtića su obećali da akciju prikupljanja čepova od kojih bi se kupila ortopedska pomagala za članove udruženja paraplegičara, neće prekidati, te da će i u narednom periodu praktikovati ovakav vid druženja koji bi trebao da pored navedenog humanog i ekološkog aspekta, pomogne i smanjenju diskriminacije, te lakšem prihvatanju lica sa invaliditetom kao ravnopravnih članova društva.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa