27. oktobar 2016.27. okt 2016.
ŠAPČANKA U ŽIRIJU 61. MEĐUNARODNOG SAJMA KNjIGA U BEOGRADU

DUPLIRANE NAGRADE

U glavnom žiriju ovogodišnjeg 61. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, kojim je predsedavao profesor Fakulteta Političkih nauka u Beogradu, Dragan Simeunović, sedela je i Šapčanka Dragana Kovačević. Njeno devojačko prezime je Bošković, a osnovnu školu “Nata Jeličić“ (Šabac ) i gimnaziju, završila je u rodnom gradu (Šabac). Jugoslovensku i svetsku književnost, diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu 1986. godine.
Novinarstvom se bavi više od tri decenije. Počeci su vezani za omladinske listove “Mladost“ i “Student“, a od 1981. prelazi na Beograd 202 i Drugi program, gde i danas radi, kao urednica redakcije “Svetska scena i susedna kultura“. Znanje je sticala i u omladinskim emisijama: “Putokaz“ i „Niko kao ja“, a kasnije u redakciji za kulturu pratila književnost.
- Na samom sajmu je bilo dosta novih izdanja beletristike, istorije i monografija. Zbog toga se žiri odlučio da u svim kategorijama podeli dve ravnopravne nagrade. Tako su za izdavače godine proglašeni “Laguna“ i “Klio“, kaže Dragana.
Ako je utisak ne vara, ovogodišnji Sajam je posetilo mnogo više ljudi nego prošle godine. Gužva je bila svakodnevna, a posebno joj je drago što je za dečju knjigu godine proglašena “Lolo-pas detektiv“, Une Babić, učenice četvrtog razreda Osnovne škole “Laza Kostić“ na Novom Beogradu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa