27. oktobar 2016.27. okt 2016.

Nastavak kapitalnih ulaganja

Novo rukovodstvo „JKP Vodovod Šabac“ nastaviće sa značajnim infrastrukturnim ulaganjima i u narednom periodu
Sledeće godine biće dosta posla za radnike JKP „Vodovod“. U skladu sa planovima Gradske uprave nastaviće se ulaganja u Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, objekat koji je jedinstven u Srbiji, a radiće se i na poboljšanju postojećih sistema.
- Jedan od projekata se odnosi na drugu fazu rada Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. To je veoma značajan objekat, čija je izgradnja značajno unapredila kvalitet života naših sugrađana. Otpadne vode koje su u prošlosti završavale na različitim stranama, najčešće u Savi, danas se prečišćavaju po najvišim svetskim standardima na jednom mestu. Izgradnjom Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda stekli su se uslovi da stanovnici Šapca bezbrižno uživaju na reci Savi. Sledeće godine planiramo i dogradnju crpne stanice „Metaloplastika“, čime će se rešiti problemi stanovnika naselja „Čavić“. Ti problemi su se javljali usled velikih količina vode tokom padavina, što se moglo videti po ulicama, ali i u podrumima i dvorištima stanovnika ovog dela grada. Rekonstrukcijom crpne stanice ovi problemi se više neće javljati, ističe novoimenovana direktorka ovog javnog preduzeća Daniela Lovrin Gavrilović.
Naša sagovornica dodaje da postoje i planovi u drugim oblastima, ali upozorava da je neophodno da svi budu svesni da je redovno plaćanje usluga uslov za unapređenje kompletnog sistema.
- „Vodovod“ trenutno završava projekte na sekundarnoj kanalizacionoj mreži u Pocerskom Pričinoviću i Majuru. Bilo je određenih problema i sitnih zastoja, ali i to je rešeno. U budućnosti, želimo da realizujemo još mnogo toga, ali nam je neophodna i podrška
građana. Apelujem na sve korisnike da redovno izmiruju račune, kako bi se ulaganja nastavila. Samo zajedno možemo da doprinesemo boljim uslovima života svih Šapčana, dodaje Lovrin Gavrilović.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa