3. novembar 2016.3. nov 2016.
PRVA LIGA SRBIJE ““ 13. KOLO

MATIĆ, MATIĆ, TRI BODA

FK „MAČVA“ ““ FK „DINAMO“ (V) 2:1 (0:1)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Gl. sudija: Minaković (NS), pomoćnici: Peranović (Šajkaši) i Lovre (NS). Strelci: Matić u 51. i 71. minutu za Mačvu; Dimitrov u 31. za Dinamo. Žuti kartoni: Obrovac, Stančetić, Memedović i F. Pejović za Mačvu; Stojković, Stanišić, Radovanović i Popović (Dinamo) .
MAČVA: Pejović M. Pejović F. (kap), Blagojević, Lazarević, Ristivojević, Ivić (Memedović), Stančetić, Obrovac, Matić (Đukić), Milosavljević, Jeremić (Bjedov).
DINAMO: Vesić, Zucović (Zoranović), Jovanović, Popović, Dimitrov, Stavrić (Karapandžić), Suraka, Stojković, Stanković (Vučeljić), Gašić, Radovanović.
Prilike koje nije iskoristio Jeremić, a potom i Stančetić, slutile su na nevolju. Gosti, od starta usmereni na čuvanje vremena svim sredstvima, pretili su iz prekida. U 31. minutu, Dimitrov loptu glavom, posle kornera, zakucao u mrežu. Asistent, takođe glavom, bio je Radovanović. Slično kao protiv Budućnosti, domaći su poravnali na startu drugog dela. Skraćeni korner Milosavljevića, sjajni Matić glavom pretvara u izjednačenje. Isti as, takođe glavom donosi i bodove. Obrovac je lepo ušao u kazneni prostor, centrirao, a Bojan iz teške pozicije doneo pobedu. Mogao je Stančetić i ranije da donese prednost, možda i osigura trijumf, ali nisu daleko ni Vranjanci bili od novog gola, Najbliže u 80. minutu kada su reklamirali da je lopta prešla liniju, no arbitar nije pokazao na centar.
- Neverovatne stvari smo uradili u 2016. godini i voleo bih da toga budu svesni i oni koji sada nisu. Radim sa sjajnim momcima, ali u ovom slavlju mi kao klub i navijači smo usamljeni. Nadam se da će se grad trgnuti i podržati ove momke ““ naglasio je trener Rogan.
- Mačva je bolji tim od nas, zaslužuje Super ligu, ali mi nismo zaslužili da izgubimo. Nažalost, suđenje je bilo sramno i ne znam kome trebaju ovakve sudije ““ rezigniran je bio Dragan Antić, šef Dinama, koji je isključen u završnici.
Ostali rezultati: Bežanija ““ Inđija 0:0, Sloboda (U) ““ Jagodina 3:1, Zemun ““ Budućnost (D) 3:0, Proleter (NS) ““ OFK Beograd 3:0, Radnički (P) ““ Sinđelić 3:0, Kolubara ““ ČSK 2:0, OFK Odžaci ““ BSK 1:0.
KRALj: ANALIZA SVEGA NA PAUZI
- Ovaj rezultat izvojevali su naši igrači, stručni štab i oni, uz naše verne navijače, zaslužuju sve pohvale za sjajnu 2016. godinu. Fokusirani smo na poslednja 2 kola, želimo 6 bodova, a onda da vidimo šta i kako dalje. Nadamo se da će neko prepoznati sve što radimo i uz obećanja, načiniti i konkretne poteze ““ rekao je predsednik Mačve Ivica Kralj.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa