18. novembar 2010.18. nov 2010.
ZAŠTO OBDANIŠE U BOGATIĆU NE MOŽE DA POČNE SA RADOM

OBDANIŠTE ZAVRŠENO A DECA SEDE KUĆI

Reprezenativna zgrada dečjeg obdaništa u Bogatiću, skoro u potpunosti završena, ali ne može da počne sa radom, jer izvođač radova traži da mu se plati za izvedene radove. Predsednik opštine kaže da bi Opština Bogatić, kao osnivač, platiila, ali da za treću fazu radova ne može da plati jer nije raspisan tender i nije poštovana procedura. Deca ne mogu da koriste objekat a roditelji trpe. Kako naći izlaz iz začaranog kruga i staviti obdanište u funkciju
Ona stara narodna mudrost koja za neki iznenadni događaj ili pojavu kaže „rodilo se, valja ga ljuljati“, mogla bi se slikovito primeniti na dečje obdanište u Bogatiću. Naime, ovaj reprezentativni objekat, kojim bi se mogli ponositi i mnogo veći gradovi od mačvanske varošice, već nekoliko meseci čeka da otvori svoja vrata mališanima. Nažalost, iako je preko 90 odsto posla završeno i uz sitne građevinske radove objekat bi mogao da proradi za samo nekoliko dana, od tog posla, bar za sada, nema ništa. Zbog toga mališani iz Bogatića, umesto u lepom obdaništu, dane provode kod svojih kuća, a njihovi roditelji brinu brigu šta da rade sa decom.
Kad su deca mala neko mora da ih pazi. Za takve potrebe se obdaništa i prave. Kad obdanište ne radi, decu moraju da paze majke ili očevi, ili već neko treći. A onaj ko decu pazi, drugog posla ne može da ima. I tako krug se zatvara - obdanište ne radi, deca su kod svojih kuća, mame ne mogu da idu na posao. Teška briga pritisla.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa