3. novembar 2016.3. nov 2016.
U OŠ „STOJAN NOVAKOVIĆ“ NA LETNjIKOVCU OBELEŽEN EVROPSKI DAN NAUKE

NITI TKANE ZNANjEM

Turistička organizacija Šabac u saradnji sa Centrom za stručno usavršavanje realizovala je proteklog ponedeljka izložbu „Niti nauke“ na kojoj su predstavljeni likovni radovi učenika od drugog do četvrtog razreda
Povodom Evropskog dana nauke Turistička organizacija Šapca u saradnji sa Centrom za stručno usavršavanje proteklog ponedeljka organizovala je izložbu „Niti nauke“ u OŠ „Stojan Novaković“ na Letnjikovcu. Radovi učenika od drugog do četvrtog razreda na temu „Moj doživljaj nauke u Parku nauke“ i „Asocijativni satovi“ nastali su nakon posete Parku nauke u Centru za stručno usavršavanje.
- Smatram da je poseta Parku nauke i izložbi „Asocijativni satovi“ imala vrlo edukativan karakter. O onome što smo videli pričali smo dosta puta na časovima prirode i društva, srpskog jezika i matematike. Mislim da je dobar potez što smo učenike nižih razreda odveli u jednu ovakvu instituciju i predočili im nešto što će ih motivisati, a deo njih usmeriti ka ozbiljnom izučavanju predmeta koji im leže ili nekih oblasti što će možda dovesti i do nekog naučnog rezultata u budućnosti - rekao je učitelj Dragan Mitrić.
Prema rečima v. d. direktora Centra za stručno usavršavanje mr Tatjane Marković Topalović, ideja je da se značajni datumi na državnom nivou, a i Evrope i sveta, obeleževaju upravo dobrim susedskim, komšijskim odnosima.
- Ovo je dan kada treba da se zamislimo koliko smo uložili u nauku, koliko dajemo nauci i kako negujemo zapravo decu koja tek treba da uđu u svet nauke. Imali smo jednu vrlo inspirativnu izložbu dece od osam do deset godina koji su posetili Park nauke i izložbu asocijativnih satova i dali svoj odgovor. Ovo zapravo predstavlja niti nauke. Mi planiramo da te niti nauke provučemo kroz sve institucije koje nas okružuju i da sledeće godine imamo jednu dobru mrežu naučnih niti koja će se protezati kroz prostor - istakla je mr Tatjana Marković Topalović.
Obeležavanje Evropskog dana nauke započeto je prošle godine na inicijativu Turističke organizacije grada Šapca. Kako će obrazovni turizam u budućnosti biti u ekspanziji veruju da će šabački Park nauke na turističkoj mapi Srbije zauzeti važno mesto.
- Prošlo je godinu dana otkako je Turistička organizacija grada Šapca prvi Park nauke stavila i na turističku mapu grada. Tim povodom zajedno smo i ove godine sa Centrom za stručno usavršavanje, kao i Aktivom učitelja OŠ „Stojan Novaković“ na Letnjikovcu, organizovali zaista lep događaj. Imali smo priliku da se sa trista dece ove škole, koji su inače i autori ovih divnih radova, podsetimo, ali i da popularizujemo nauku, znanje, i na taj način promovišemo i školstvo, a ujedno i Park nauke, kako ja volim da kažem, prvu prvinu dvadeset prvog veka u našem gradu što on svakako i jeste. Turistička organizacija grada Šapca uvek je prepoznavala istinske vrednosti, a među tim vrednostima danas se nalazi i Park nauke, Evropski dan nauke i naravno, sva deca u našem gradu koja zajedno sa nama obeležavaju ovaj dan - izjavila je Tamara Pejić iz Turističke organizacije grada Šapca.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa