3. novembar 2016.3. nov 2016.
ŠABAČKA GIMNAZIJA NA MITROVDAN PROSLAVILA 180 GODINA OD OSNIVANjA

ULAGANjE U OBRAZOVANjE MLADIH

Računarski kabinet sa savremenom opremom, za koju je Grad Šabac izdvojio potrebna sredstva, proteklog utorka svečano su otvorili direktorka Marijana Isaković, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Bojana Mladenović
Otvaranjem novoopremljenog računarskog kabineta proteklog utorka Šabačka gimnazija obeležila je sto osamdeset godina rada na obrazovanju mladih. Tom prilikom direktorka Marijana Isaković istakla je da je ovo samo uvod u sve ono što ih očekuje naredne godine.
- Računarski kabinet nam je od velike pomoći. Imamo računarski smer. Oni rade sa vrlo naprednom tehnologijom i treba da se obuče na pravi način. Mi smo imali informatički smer ranije i dve su ga generacije završile. Međutim, sada imamo smer obdarenih učenika u računarskoj gimnaziji. Naši učenici treće godine prva su generacija računarskog smera koji se pokazao kao vrhunski dobitak za školu jer privlači najkvalitetniju decu koja postižu izuzetne rezultate. Nama je od velike pomoći bila donacija Gradske uprave grada Šapca kako bi opremili ovaj kabinet najsavremenijim računarima. Ideja nam je da čitava naredna godina bude posvećena našem jubileju jer smatramo da naša škola to i zaslužuje ““ dodala je direktorka.
Eminentna obrazovna ustanova, po rečima predsednika Skupštine grada Šapca Nemanje Pajića, ima veoma značajnu tradiciju koju sa ponosom danas slede nove generacije koje su dostojni naslednici svojih prethodnika.
- Naša obaveza je da im stvorimo što bolje uslove za rad. Ono što jeste budućnost, a naravno što je i svakako sadašnjost, jeste informatika i programiranje i ulaganje u ta znanja. Drago mi je da je naša Gimnazija jedna od šest gimnazija koja ima ovakav program. Grad Šabac je samo za ovu obrazovnu ustanovu u ovoj godini izdvojio tri miliona dinara. Meni je drago da je urađena i određena dokumentacija koja je omogućila da Šabačka gimnazija u narednoj godini krene sa rekonstrukcijom sale za koju treba da se izdvoji oko trideset šest miliona dinara. Grad Šabac konstantno ulaže u stvaranje uslova kako bi đaci postigli dobre rezultate koje oni postižu. Mi smo na njih jako ponosni kao i na njihove profesore ““ rekao je Pajić.
U toku dana održan je turnir u odbojci i otvorena izložba učeničkih radova što je još jedan dokaz da se u ovoj obrazovnoj ustanovi pored znanja neguju i druge aktivnosti.
- Veliko je breme i veliki ponos pohađati školu koja ima ovako dugu tradiciju. Konkretno naša Gimnazija ove godine puni jubilarnih sto osamdeset godina postojanja. Ono što mogu da kažem jeste da bez obzira što naša škola tako savršeno funkcioniše ipak se i mi, prvenstveno Učenički parlament, a dalje i sami učenici, trudimo da nekako obezbedimo to funkcionisanje škole, da organizujemo neke projekte kojima bi pospešili ne samo razvoj školskog života već prosto pokazali i učenicima drugih parlamenata da je Učenički parlament zaista telo koje ima ogromnu moć i da upravo njegovo dobro funkcionisanje uslovljava pravu atmosferu škole ““ izjavila je Verica Đapanović, predsednica Učeničkog parlamenta.
U večernjim časovima održana je svečana sednica Nastavničkog veća na kojoj je utvrđen program obeležavanja ovog jubileja i u narednoj godini. U planu je i osnivanje Udruženja bivših učenika Šabačke gimnazije za koji se već piše Statut. Po rečima direktorke Isaković biće to ozbiljna organizacija koja će se baviti promocijom škole.
O projektu rekonstrukcije sale
Grad Šabac za ovogodišnje radove u Šabačkoj gimnaziji, koji su pored nabavke savremene opreme za računarski smer obuhvatili i renoviranje Svečane sale, izdvojio tri miliona dinara.
- Od tri miliona dinara izdvojeno je 1,2 miliona za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekat kojim smo konkurisali kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Dobili smo odgovor Vlade da je projekat odobren tako da ćemo u narednoj godini imati rekonstruisanu sportsku halu gimnazije. Vrednost svih tih radova je trideset šest miliona dinara ““ rekla je Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa