10. novembar 2016.10. nov 2016.
ČETIRI DECENIJE PROIZVODNjE LEKOVA U ŠAPCU

Uspešni jer su kao porodica

Šabački “Hemofarm“ je prošle srede proslavio 40 godina rada. Proslavi su prisustvovali svi zaposleni, članovi Gradske uprave, kao i generalni direktor “Hemofarma“ i potpredsednik “Štade“ Ronald Zeliger.
Direktor šabačkog “Hemofarma“, Dragan Tošić, istakao je da je proletelo vreme od kada su proizvodili prve rastvore, pa do sada kada imaju rekordnih 55 miliona pakovanja i godišnju investiciju od 4,5 miliona dolara. Kao dve bitne godine za poslovanje firme naveo je 2002. kada su počeli da posluju kao “Hemofarm“ i 2006. od kada su deo “Štada“ grupe. Tošić je kao jedan od navažnijih faktora uspeha istakao zaposlene, za koje je rekao da su kao porodica i da svi gaje veliku ljubav prema fabrici.
- Osnovani smo one godine kada se premijerno emitovala serija “Grlom u jagode“ i slušao debitantski album “Bijelog dugmeta“. Sada smo jedinstveni po tome što proizvodimo pelet, a specijalizovani smo za proizvodnju kapsula, po čemu se takođe izdvajamo, rekao je Tošić.
Ronald Zeliger smatrao je posebno interesantnim što se dan jubileja poklapa sa danom kada je Donald Tramp izabran za predsednika Amerike. Rekao je da na primeru “Hemofarma“ Amerikanci mogu da vide da i vredan rad može da dovede do uspeha, a ne samo “luda frizura“.
- Na čelu sam firme od 2.700 zaposlenih i svi težimo istom cilju, da proizvodimo kvalitetne i cenom dostupne lekove, kao i da, pod okriljem “Štade“ držimo poziciju jednog od najvećih proizvođača generičkih lekova na svetu. Uvek kada pomislim na vas u Šapcu, setim se kako ste se jedinstveno držali pre dve godine za vreme poplava. Prošle godine stiglo nam je i priznanje Svetske banke, gde je šabačka fabrika uvršćena među 10 odsto najboljih u svetu po pitanju energetske efikasnosti, rekao je Zeliger.
Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović čestitao je “Hemofarmu“ jubilej i rekao da će Šapčanima uvek ostati navika da ovu fabriku zovu “Farmacija“.
- Svih tih 40 godina, ova fabrika predstavlja stvar prestiža u kvalitetu rada, uslovima i svim drugim pokazateljima koji govore o uspešnopsti rada jedne fabrike. Ponosan sam na sve koji rade u ovoj kompaniji i drže visok nivo odnosa prema poslu. Bitno je da se razumemo, poštujemo jedni druge i da kao grad odgovaramo na zahteve kompanije, koja nam to vraća, istakao je Zelenović.
“Hemofarm“ u Šapcu ima 379 zaposlenih. Lekovi iz Šapca odlaze na tržište regiona i EU, kao i Rusije, Ukrajine i mnogih azijskih i afričkih zemalja. Izuzetno velika sredstva ulažu u održivi razvoj, pa su tako izgradili i najsavremeniji prečistač otpadnih voda.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa