10. novembar 2016.10. nov 2016.
GRADSKO VEĆE USVOJILO PREDLOG BUDžETA ZA 2017. GODINU

PODRŠKA KAPITALNIM INVESTICIJAMA

Opremanje Industrijske zone, izgradnja nove Kvantaške pijace i početak realizacije projekta „Sava park“ samo su neke od investicija za koje su opredeljena sredstva iz planiranog budžeta za narednu godinu
Prošlog četvrtka u šabačkom Kulturnom centru organizovana je javna rasprava o budžetu grada za 2017. godinu. Tom prilikom prezentovani su planirani prihodi i rashodi, a zainteresovani građani upoznati su i sa projektom Participativnog budžetiranja.
- U skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu i Zakona o lokalnoj samoupravi, Odeljenje za finansije Gradske uprave Šapca je izradilo Nacrt odluke o budžetu grada Šapca za narednu godinu. Predviđeni su ukupni prihodi u iznosu od 3.202.812.000 dinara i 15.175.000 dinara sopstvenih prihoda budžetskih korisnika, što je ukupno 3.217.987.000 dinara. U skladu sa tim, projektovani su i rashodi u istom iznosu. Sastavni deo Nacrta odluke o budžetu su prihodi i rashodi po izvorima i vrstama, programska klasifikacija rashoda i plan kapitalnih investicija, navela je Marija Knežević, iz Odeljenja za finansije.
Gradsko veće Šapca nakon toga je utvrdilo predlog odluke o programskom budžetu grada Šapca za 2017. godinu. Prema Nacrtu budžeta, značajna sredstva su opredeljena za realizaciju japanske investicije “Jazaki“, izgradnju nove Kvantaške pijace i za projekat “Sava park“. Pored toga, usvojena je izmena i dopuna odluke o organizaciji Gradske uprave i doneta odluka o promeni naziva Doma zdravlja, koji će ubuduće nositi ime “Drage Ljočić“.
- Prihodi su izbalansirani sa rashodima. Grad Šabac ima tačno utvrđene programe koji će biti finansirani u 2017. godini. Najvažniji segmenti budžeta za narednu godinu odnose se na ispunjavanje obećanja datih građanima na poslednjim izborima, da će svako dobiti priliku da radi i zaradi više. Zato najveći deo novca ide na opremanje industrijske zone, na ispunjavanje obaveza prema japanskoj kompaniji “Jazaki“, ali i prema 20 domaćih privrednika koji su kupili zemlju u industrijskoj zoni. Sve pozicije u budžetu su ostale na nivou na kom su bile i 2016. godine, i kada je reč o zdravstvu i socijalnoj zaštiti i poljoprivredi, a imamo veliku kapitalnu investiciju za narednu godinu, izgradnju nove Kvantaške pijace na potezu prema Kapitol parku. Treća velika investicija planirana u budžetu za 2017. godinu je početak izgradnje Sava parka. To podrazumeva kopanje i uređenje kanalske mreže, što je istovremeno zaštita od poplava i nova ponuda građanima Šapca ka kvalitetnijem načinu života, naveo je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović.
Predlog odluke o programskom budžetu grada Šapca pred odbornicima šabačke Skupštine naćiće se u petak, na Sedmoj sednici Skupštine grada.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa