18. novembar 2010.18. nov 2010.
ZORAN BRKIĆ, NEKADAŠNjI NOVINAR ““ UREDNIK RTS-A O SMRTI ŠABAČKIH NOVINARA NA BANIJI

“ZAŠTO“ ““ PRAŠINA I PAUČINA

- Stičem utisak da neko namerno želi da zaboravi, tužni događaj od pre skoro dve decenije, kada je na radnom zadatku poginula naša četvoročlana ekipa, kaže Brkić
Sećajući se tog događaja, kada je prilikom sahrane, ceo grad plakao, Brkić pokazuje, u redakciji “Glasa Podrinja“ fotokopiju teksta koji je objavio hrvatski “Slobodni tjednik“, neposredno posle tog događaja.
U nadnaslovu tog teksta piše: Posebne vojne dozvole, automatske puške i SMB uniforme nisu spasle četvoročlanu ekipu TV Beograd od smrti! U naslovu kažu: Pucati na špijune bez zaustavljanja.
“Slobodni tjednik“ iz pera Jovana Kubure (zašta nezvanično saznajemo, danas da ne postoje, ni novine ni autor) u podnaslovu teksta beleži navodno izjavu, jednog od petrinjskih rezervista koji je po njihovoj priči u zasedi, sačekao novinare izjavljuje: Bilo mi ih je žao, ali o naređenjima se ne raspravlja!
Na 22. strani fotokopije teksta, od 17. listopada 1991. godine u “Slobodnom tjedniku“ još piše da je “Ubojstvo naručeno iz Beograda dogovoreno u Glini“.
Naš sagovornik, kaže da su ova imena u tekstu stvarna, naravno u funkciji tada aktuelne redakcijske priče.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa