10. novembar 2016.10. nov 2016.
Prijateljska utakmica - nastavak saradnje

RAĐEVAC DOBIO VOJVODINU

Popularizacija fudbala. Dobrobit saradnje je da mladi fudbalski talenti zaigraju u jednom velikom klubu. Veći uticaj na Krupanj i okolinu
Na fudbalskom stadionu FK „Rađevac“ u Krupnju, koji od nedavno nosi ime „Mirko Vasiljević“ po proslavljenom igraču ovog kluba, u sredu 9. novembra odigrana je prijateljska utakmica između domaćeg tima i FK „Vojvodina“ iz Novog Sada. Čelnici dva kluba su uspostavili saradnju pre par meseci, kada je FK „Vojvodina“ lokalnom fudbalskom klubu „Rađevac“ poklonila garnituru dresova, lopte i ostalu sportsku opremu.
- Pre mesec dana je dogovoreno da FK „Vojvodina“ prvom prilikom dođe u Krupanj i obećanje smo ispunili. Zahvaljujem se i na značajnoj pomoći u vidu sportske opreme za naš klub. Nadam se da se ova saradnja neće završiti na ovome, već da će se nastaviti i u budućnosti. Takođe, želeo bih da istaknem i značajnu ulogu Novog Sada koji je za vreme poplava 2014. godine prvi pritekao u pomoć našoj opštini i za to vam veliko hvala - izjavio je Predrag Radić zamenik predsednika opštine Krupanj.
Dobrobit saradnje ova dva kluba mogla bi da se ogleda i u mogućnosti da mladi fudbalski talenti iz Rađevine zaigraju u velikom klubu kao što je Vojvodina.
- Kroz saradnju sa klubom „Rađevac“ pokušaćemo da imamo veći uticaj na Krupanj i region, samim tim da talentovani fudbaleri iz ovog regiona u perspektivi mogu dolaziti kod nas. I to je poenta svega, da mi promovišemo naš klub u ovom regionu, da talentovanim dečacima iz ovog regiona omogućimo dolazak u naš klub - rekao je Duško Grujić, direktor omladinske škole FK „Vojvodina“.
- Mi smo mali i siromašan, ali dobar i pošten klub. Ono što nam je FK „Vojvodina“ poklonila nama mnogo znači. Trudićemo se da danas srdačno dočekamo goste iz Novog Sada. Ujedno, utakmica će puno značiti i na popularizaciji fudbala u našem kraju - izjavio je Uroš Lačković predsednik FK „Rađevac“.
Meču su prisustvovali svi članovi uprave FK „Vojvodina“ predvođeni predsednikom Vojislavom Gajićem i predsednikom sponzorskog tima Dragoljubom Zbiljićem, kao i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem. Prisutni gledaoci su posebnim aplauzom pozdravili i Nenada Lalatovića šefa stručnog štaba Vojvodine.
- Nama je velika čast što možemo da dođemo da ovde u Krupnju odigramo utakmicu protiv „Rađevca“. Mislim da smo ostvarili dobru saradnju i ovde često dolazimo na pripreme. Nadam se da ćemo danas odigrati jednu lepu utakmicu, gde pobednik u ovom trenutku nije ni bitan. Bitno je da se družimo - rekao je Lalatović.
Koliko je značajna poseta i podrška fudbalskog kluba FK „Vojvodina“ za igrače FK „Rađevac“ govori kapiten ovog kluba Nikola Pajić:
- Ova poseta nama kao igračima znači mnogo, zato što imamo priliku da danas odmerimo snage sa tako velikim klubom kao što je „Vojvodina“ koji su trenutno drugi u Superligi.
Iako rezultat u ovoj utakmici nije najvažniji, već prvenstveno saradnja i prijateljstvo ova dva kluba, po lošim vremenskim uslovima bolje su odigrali domaći fudbaleri koji su pobedili sa 1:0. Strelac jedinog gola na utakmici bio je Vukašin Simić.
D.Žugić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa