10. novembar 2016.10. nov 2016.
KONFERENCIJA ZA MEDIJE VOJISLAVA MIJIĆA, PREDSEDNIKA PK „ŠABAČKI DELFINI“

UNIŠTAVANjE PLIVAČKOG SPORTA

Predsednik PK „Šabački delfini“ i direktor Šabačkog maratona Vojislav Mijić optužio je, na konferenciji za medije, rukovodstvo Gradskog bazena i VK „Šabac“ da svojim potezima defavorizuju gradske plivačke klubove i tako doprinose, kako je istakao, odumiranju plivačkog sporta u Šapcu. Mijić je naveo da se klubovima skraćuju i oduzimaju termini za treninge, čime se obesmišljava trenažni proces, a posebno se osvrnuo na rad trenera u plivačkoj sekciji VK „Šabac“ koji je okarakterisao kao nestručan.
- U Šapcu postoje samo tri licencirana trenera koja imaju pravo da rade sa decom, niko od njih nije u VK „Šabac“, niti vaterpolo klub, po zakonu, sme da ima plivačku sekciju. Dozvola je dokaz da trener poseduje sve kvalitete da dete nauči neophodnim elementima ovog sporta. Nestručan rad je višestruka opasnost za decu, a znamo šta se desilo pre 12 godina na starom bazenu. Uz to, plivačkim klubovima, nije dozvoljeno ni reklamiranje na bazenu. Dve grupe građana su rukovodstvo bazena prijavljivale Inspekciji, a i mi kao klub smo, po ovom pitanju, kontaktirali Ministarstvo omladine i sporta i čekamo odgovor - rekao je Mijić.
Uz pomenute primedbe, predsednik PK “Šabački delfini“ izneo je i primedbe na dimenzije školjke bazena (33 puta 21) koja nije proširena prilikom rekonstrukcije, te je nemoguće održavati plivačka takmičenja u skladu sa propozicijama. On dodaje da se pismenim putem obraćao i VK „Šabac“ i gradskim čelnicima, ali nije dobio bilo kakav odgovor, kao i da Plivački savez Srbije bezuspešno pokušava da ugovori sastanak sa čelnicima grada po ovom pitanju. Iako prvi čovek kluba „Delfin“, Nebojša Poznanović, nije prisustvovao konferenciji, Mijić je naveo da ima i njegovu podršku.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa