10. novembar 2016.10. nov 2016.
SAOPŠTENjE VK “ŠABAC“

PRLjAVE (NE)SPORTSKE IGRE

U vremenu gde neodgovorni ljudi, sport i sportske klubove koriste u nečasnim igrama, prinuđeni smo da, zbog svih članova i prijatelja Vaterpolo kluba “Šabac“, ali i zbog celokupne sportske javnosti, odgovorimo na brojne laži i neistine koje je na konferenciji za medije izneo predsednik PK “Šabački delfini“, gospodin Vojislav Mijić.
Najpre, Vaterpolo klub “Šabac“ nije zakupac Gradskog bazena, već upravljač ovog objekta. U okviru ugovora za upravljanje bazenom tačno su vremenski definisani termini koji pripadaju građanima, kao i oni namenjeni školama i drugim aktivnostima. Naš klub deo svojih termina, u skladu sa mogućnostima, deli sa sportskim kolektivima spremnim na saradnju, o čemu svedoči odlična saradnja sa PK “Delfin“ i Kajak klubom “Zorka“.
Od otvaranja bazena mi smo bili otvoreni za saradnju i sa Plivačkim klubom “Šabački delfini“, na čijem čelu je pomenuti Vojislav Mijić. Ipak, na treninzima je imao najviše dvoje dece. Verovatno nezadovoljan malom brojnošću, naročito u odnosu na naš klub i PK “Delfin“, počeo je da se suži različitim sredstvima koja, ovom prilikom, nećemo spominjati.
U obraćanju predstavnicima medija, gospodin Mijić se osvrnuo i na “anonimne“ prijave, kako je naveo, grupe građana i njegovog kluba. Tim povodom, ističemo da smo za godinu dana imali tri vanredna inspekcijska nadzora Zavoda za sport i Ministarstva sporta i omladine. Posle detaljnih kontrola, nadležni Inspektori nisu uočili nepravilnosti, a njihov zaključak, posle obimnih kontrola bio je, citiramo: “Vi ste, verovatno, jedini klub u Srbiji koji je sve uskladio sa novim Zakonom o sportu“.
Vojislav Mijić sebi je dao za pravo da iznosi i brojne neistine o navodnom nepostojanju licenci trenera i instruktora u VK “Šabac“, čime je pokušao da uruši ugled i reputaciju našeg kluba u javnosti. Zbog tih neistina, protiv njega će klub podneti krivičnu prijavu nadležnim organima.
Umesto laži kojima obmanjuje ovdašnju javnosti, Vojislav Mijić bi mogao da objasni kako je stekao nacionalnu penziju, ali tu temu nemamo nameru da pokrećemo, već to prepuštamo njegovoj savesti.
Mi smo ponosni na činjenicu da smo za godinu dana BESPLATNO obučili oko 2.000 dece da pliva. Istovremeno, uspeli smo da omasovimo i ojačamo školu vaterpola, dok je prvi tim ostvario istorijske uspehe, osvajanjem prvog mesta u regularnom delu Prve A lige i plasmanom u Regionalnu A2 ligu. Osim rezultatskih uspeha, od najeminentnijih ljudi vaterpolo sporta u bivšoj Jugoslaviji, dobili smo pohvale za organizaciju mečeva, posetu i atmosferu na našem bazenu.
Da li je u pitanju slučajnost ili je napad predsednika PK “Šabački delfini“ samo nastavak aktuelnih prljavih političkih igara u kojima se sport, klubovi i ineters grada zloupotrebljavaju, ostavljamo čitaocima da sami procene.
S poštovanjem
vaterpolo klub “Šabac“

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa