10. novembar 2016.10. nov 2016.
POSETA AMBULANTI U TABANOVIĆU

JEDNAKA ZAŠTITA ZA SVE

Predstavnici Doma zdravlja Šabac i Gradske uprave, posetili su prošlog četvrtka ambulantu u Tabanoviću i upoznali se sa uslovima rada u njoj. Ambulanta zbog problema sa grejanjem nije radila nekoliko dana, ali kada je to rešeno njeno funkiconisanje je nesmetano nastavljeno.
Tabanović je selo sa oko 1.500 stanovnika, koji zdravstvene usluge u svom mestu mogu dobiti dva puta nedeljno. Predsednik Mesne zajednice, Milan Ivanović kaže da meštanima i ovo dosta znači jer ne moraju da putuju u Mačvanski Pričinović ili neko udaljenije mesto.
- Svesni smo da postoji manjak lekara na republičkom nivou, pa smo zadovoljni što i ova dva dana radi seoska ambulanta. Jednako pravo na zdravstvenu zaštitu je civilizacijska tekovina, rekao je Ivanović.
Zamenik direktora Doma zdravlja dr Dejan Pavlović naveo je da je obaveza svakog zaposlenog u ovoj ustanovi, da građanima Šapca bude pružena najkvalitetnija moguća zdravstvena usluga na primarnom nivou. Da bi to bilo postignuto, a usled zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, Pavlović kaže da su upotrebili postojeće zdravstvene kadrove.
- Naši vredni i požrtvovani lekari, medicinske sestre i tehničari iz svojih seoskih ambulanti, kao i punktova hitne pomoći i mobilnih ekipa neodložne pomoći, uvek su spremni da dođu do svakog stanovnika grada Šapca. Grad Šabac nam u tome pomaže, tako što finansira redovno održavanje prostorija i obnavljanje opreme, ali su iz budžeta izdvojena i sredstva od 35 miliona dinara godišnje za finanisranje 18 lekara i 16 medicinskih sestara i tehničara. Dom zdravlja će omogućiti da sve seoske ambulante rade, jer ne smemo dozvoliti da stanovnik bilo kog sela zdravstvenu uslugu ne može da potraži u svom mestu, rekao je Pavlović i dodao da će se akcije Karavan zdravlja i pregled neosiguranog stanovništva nastaviti.
Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, dr Milutin Ikodinović, istakao je da zdravstveno odgovorna politika koju sprovodi grad podržava sve projekte vezane za poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga. Najavio je da će i u narednom periodu biti izdvojena značajna novčana sredstva kako bi se izjendačio kvalitet pružanja zdravstvenih usluga u seoskom i prigradskom područčju sa gradom.
Bojana Mladenović, predsednik Saveta za zdravstvo grada Šapca istakla je da je zdravstvena zaštita jednako dostupna svima osnovni postulat zdravstvene politike Grada. Veruje da svi zaposleni u DZ pružaju svoj maksimum kako bi se ovo i ostvarilo.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa