17. novembar 2016.17. nov 2016.
OBELEŽENA 175. GODIŠNjICA ŠKOLE U ZMINjAKU

JUBILEJ JEDNE OD NAJSTARIJIH ŠABAČKIH ŠKOLA

U prisustvu predstavnika Eparhije šabačke, Gradske uprave, prosvetnih radnika i brojnih gostiju i meštana prošlog utorka obeležena je 175. godišnjica OŠ „Jovan Cvijić“ u Zminjaku.
Osnovna škola „Jovan Cvijić“ u Zminjaku jedna je od najstarijih škola u Srbiji. Prošlog utorka, svečano je obeležila 175. rođendan. Sveštenstvo Eparhije šabačke održalo je parastos za žrtve Prvog i Drugog svetskog rata koje su stradale na ovim prostorima.
- Dan škole obeležavamo dostojanstveno. Raduje nas da je proslavi velikog jubileja prisustvovao episkop šabački Lavrentije. Tokom poslednjih nekoliko godina sproveli smo velike radove u školi, u čemu nam je dosta pomogao Grad, te nam je drago da smo na proslavi mogli da ugostimo i gradonačelnika Šapca, naveo je Vladimir Simović, direktor škole.
Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, istakao je da svi treba da imaju iste uslove školovanja, bez obzira da li su iz sela ili grada. Iz budžeta za narednu godinu odvojeno je za investiranje osnovnog obrazovanja 15 miliona dinara, za srednje 12 miliona i 100 hiljada, dok je za predškolsko obrazovanje planirano 7 miliona i 800 hiljada dinara. Zelenović je dodao da grad može da se pohvali školom koja ovako dug niz godina održava kvalitet u radu.
- Ovo je škola za primer u našem kraju. Težimo da uslovi za školovanje naše dece, bilo da žive u selu ili u gradu, budu na visokom nivou. Grad Šabac već 15 godina sistemski ulaže u škole, pa sa ponosom možemo reći da u gradskom budžetu za 2017. godinu više od 20 odsto sredstava izdvajamo za obrazovanje. Najvažnija i najbolja investicija je ulaganje u našu decu i njihovu edukaciju, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Odbornik u Skupštini grada iz Zminjaka, Dragan Stanković najavio je konkretne projekte koji će se realizovati u školi.
- Do sada smo imali odličnu saradnju sa Gradom, a nadam se da će tako biti i u budućnosti. Imamo niz planova koje želimo da realizujemo u naredne četiri godine, a jedan od najvažnijih je izgradnja balon sale, naveo je Stanković.
U matičnoj školi u Zminjaku i izdvojenoj jedinici u Petlovači nastavu pohađa oko 300 učenika, a raduje podatak da je broj dece tokom prethodnih nekoliko godina konstantan.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa