17. novembar 2016.17. nov 2016.
HOR „SVETI JOVAN BOGOSLOV“ PROSLAVIO 20. ROĐENDAN

JUBILARNI KONCERT

U proteklu subotu, hor “Sveti Jovan Bogoslov“, proslavio je dvadeset godina postojanja. Tom prilikom, upriličen je koncert duhovne muzike u Sabornom hramu, pod pokroviteljstvom Eparhije šabačke i grada Šapca. Prisutne je pozdravio starešina hrama sveštenik Ilija Mitrić.
- Godine 1978, osnovan je Muški oktet, koji je sedam godina kasnije prerastao u Muški hor, pod dirigentskom palicom Pere Daloša. Pre dvadeset godina, osnovan je Crkveni mešoviti hor „Sveti Jovan Bogoslov“, kojim su dirigovali Slađana Milinković i Marica Prijović, a od 2004. godine do danas - Snežana Ranković Đerić. Večeras obeležavamo i jedan manji jubilej ““ deset godina postojanja Dečjeg crkvenog hora, rekao je Mitrić.
Pred sto pedeset sugrađana, Hor je izveo rusku carsku jekteniju, „Ne odvrati lica tvojego“ A. Vedelja, „Glasom mojim ka Gospodu vozvah“ A. Argangelskija, „Tebe Boga hvalim“ Stevana Mokranjca i druge kompozicije. Nastupio je i Crkveni hor Sabora srpskih svetitelja iz Banje Koviljače sa dirigentom đakonom Zoranom Kokanovićem, kao i Dečji hor „Sveti Jovan Bogoslov“. Članovima sa najdužim „pojačkim stažom“ u horu, dodeljene su diplome, a zahvalnice Gradu i gostima.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa