25. novembar 2010.25. nov 2010.
HRANITELjSKE PORODICE U ŠAPCU

DECA IZNAD SVEGA

Prema podacima iz Centra za socijalni rad Šabac, trenutno na hraniteljstvu ima sedamdeset osmoro dece svih uzrasta, bez roditeljskog staranja. Najmlađe dete je bebe, a najstariji je student od 20 godina
Vesna i Dragan Kovačević iz Šapca su već dve godine hranitelji.
Osnovni motiv da se uključe u hraniteljstvo je želja da kuća i dalje bude ispunjena dečjom grajom. Imaju odraslog sina, koji ih podržava u njihovoj odluci. Nakon što je ostala bez posla, Vesna je svoje slobodno vreme želela da posveti nekome. Ubrzo po sticanju opšte podobnosti, Vesna i Dragan postali su hranitelji i staratelji brata i sestre Dragana / 11 / i Đurđije / 9/. Deca su se veoma brzo uklopila u svoju novu porodicu. Po Vesninim rečima deca su divna, kod nje su došla sa formiranim navikama, koje je ona malo korigovala. Mališani su odlični đaci, što dokazuju ocene u đačkoj knjižici i angažovani su u više sekcija. Redovno se viđaju sa svojom biološkom majkom, sa kojom imaju jako lep odnos.
Posao hranitelja je dosta težak i zahteva rad sa decom, ali ljubav prema njima ipak preovlađuje, kaže Vesna. Deca nisu menjala školu i potpuno su prihvaćena od strane drugara. Po Vesninim rečima mnogo bi značilo kada bi se hranitelji družili i razmenjivali svoja iskustva.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa