17. novembar 2016.17. nov 2016.
PRVA ZBIRKA PESAMA UČENICE IZ CRNE BARE SLOBODANKE OGNjENOVIĆ „ONOLIKO KOLIKO ŽIVOT VREDI“

BUĐENjE DETETA U NAMA

Od drugarica, preko kutijica tajni, čuda ljubavi do preteškog pitanja vrednosti života, sve je stalo u prvenac poetskog nadahnuća učenice iz Crne Bare, Slobodanke Bobe Ognjenović, „Onoliko koliko život vredi“. Bobina prva knjiga je promovisana prošle nedelje u svečanoj sali Skupštine opštine Bogatić.
Ona je odlična učenica šestog razreda Osnovne škole „Janko Veselinović“ u selu. Živi sa roditeljima i starijim bratom, a po rečima njenog nastavnika, Stojana Aničića Okija, likovnog pedagoga i jednog od učesnika promocije, verovatno na ovaj način ulazi u širok krug mačvanskih kulturnih stvaralaca koji su ovu ravnicu, svojim imenom i delom proslavili nadaleko.
Uz pregršt nagrada i lepih želja o prvim koracima u otkrivanju pesničke magije učenice iz Crne Bare, pozitivno se izrazila i Milana Davidović, predsednica novoformiranog Udruženja mačvanskih pisaca.
„Ona se bori sa svojim osećanjima hrabro i za oproštaj više moliti neće i više nikom ne da, da se lako igra srcem ali i zna da će za njeno srce opet neko znati“, piše između ostalog u recenziji Jasne Arbanas, diplomirane pravnice, pesnikinje, slikara i recitatora iz Sremske Mitrovice.
Mlada pesnikinja „zrelo“ razmišlja o svetu koji nas okružuje. Istovremeno, svojim stihovima čitaocima omogućava da zakorače u taj svet i probude dete u sebi, čulo se ovom prilikom.
Promocija je prožeta Bobinim stihovima, pesmom i svirkom njenih drugara iz škole i KUD „Jelica“ iz Crne Bare. Knjigu je izdala Narodna biblioteka „Janko Veselinović“ u Bogatiću.
Lj. Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa