17. novembar 2016.17. nov 2016.
Sastanak predsednika opštine Krupanj sa predstavnicima MZ

SA REČI NA DELA

Određivanje prioriteta stanovništva, plan zimskog održavanja puteva i povećanje sredstava za mesne zajednice
U petak 18. novembra rukovodstvo opštine Krupanj je prema nedavno uvedenoj praksi održalo sastanak sa predsednicima i predstavnicima mesnih zajednica (MZ) kako bi se utvrdili problemi i mogućnosti za rešenje datih problema. Jedna od tema sastanka bila je određivanje prioriteta stanovništva u MZ kako bi se neki od tih prioriteta uvrstili u rebalans budžeta. Bilo je reči i o zimskom održavanju puteva kako bi spremni dočekali zimski period.
Prema rečima Ivana Isailovića predsednika opštine Krupanj ovo je praksa koja će se nastaviti, a pored razgovora sa predstavnicima MZ planirano je da se najmanje jednom u tri meseca održavaju i zborovi građana kako bi rukovodstvo opštine bilo na vreme upoznato o problemima u MZ i u kojoj meri i okvirnom vremenskom periodu se ti problemi eventualno mogu rešiti.
Na sastanku su izloženi mnogi predlozi predstavnika MZ i što se tiče zimskog održavanja puteva dogovoreno je da se oformi komisija koja će premeriti kilometražu svih puteva u MZ i na taj način prekine loša dugogodišnja praksa da su pojedini delovi MZ ostajali neočišćeni. Ovim postupkom će se dobiti precizniji podaci što će u velikoj meri uticati i na pravilno određivanje potrebnih sredstava, a simim tim i boljeg funkcionisanja plana zimskog održavanja puteva.
Bitna novina je i predlog predsednika opštine Krupanj da se u budućnosti povećaju sredstva za mesne zajednice kako bi same raspolagale novcem u cilju boljeg funkcionisanja.
D. Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa