17. novembar 2016.17. nov 2016.
Predstavnici ambasade Republike Slovačke u Krupnju

ILUSTRACIJE I PROJEKTI

Slovački majstor ilustracije održao likovnu radionicu u Krupnju. Promocija Republike Slovačke, kviz znanja o Evropskoj uniji, izložba nagrađenih radova. Veliki projekti u osnovnoj školi u Krupnju
Početkom meseca u sredu 2. novembra Osnovnu školu „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju, u pratnji diplomata ambasade Republike Slovačke u Beogradu, posetio je jedan od najpoznatijih slovačkih ilustratora za decu, autor mnogobrojnih slika, ilustracija u časopisima za omladinu i u udžbenicima Miroslav Regitko. Održana je dvočasovna radionica tokom koje je slovački ilustrator, pred pedesetak učenika starijih razreda osnovne škole, demonstrirao nekoliko likovnih tehnika, pomažući đacima da naprave niz lepih i inspirativnih crteža. Deo aktivnosti bio je posvećen i crtanju portreta i karikatura. Slovački umetnik je pohvalio decu iz Krupnja rekavši da su veoma kreativna i maštovita. Upriličena je i izložba nagrađenih ilustracija sa takmičenja Bibijana.
Po završetku radionice usledio je kviz znanja na temu Evropske unije u kome su učenici pokazali solidno znanje o ovoj organizaciji. Prema rečima predstavnika ambasade Republike Slovačke osnovna škola u Krupnju je odličan primer naprednog vaspitanja i obrazovanja mladih naraštaja, sa željom za nastavkom saradnje i ubuduće. Takođe, i direktor škole Dragan Blagojević je zadovoljan urađenim i očekuje nastavak saradnje sa slovačkom ambasadom i realizaciju konkretnih projekata u skorijoj budućnosti.
Od direktora škole saznajemo da su u OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju pri kraju radovi na sanaciji kotlarnice u vrednosti 1,5 miliona dinara pomoći ambasade Japana, a očekuje se pola miliona pomoći u okviru nove donacije za nabavku opreme za kotlarnicu (pumpe, dizalice, agregati). Istovremeno, rebalansom opštinskog budžeta, odobrena su sredstva u visini od 450 hiljada dinara za izgradnju mokrog čvora u četvorogodišnjoj školi u selu Likodra kod Krupnja, gde će radovi biti završeni do kraja kalendarske godine. Takođe, planira se i krečenje i farbanje prednjeg dela fiskulturne sale u Krupnju u iznosu od 250 hiljada dinara. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije je odobrilo sredstva u iznosu od 156 hiljada dinara za nabavku neophodnih knjiga za školsku biblioteku.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa