17. novembar 2016.17. nov 2016.
PISMA ČITALACA

POLITIKA ISPRED STRUČNOSTI

Poštovana redakcijo,
Obraćamo vam se u nadi da će naša priča stići do šire javnosti, pošto verujemo da naši zvanični dopisi nisu isporučeni na naznačenu adresu.
Naime, pre izvesnog vremena u šabačkoj Pošti je došlo do smene direktora. Na mesto žene koja je pre godinu i po dana izabrana na osnovu zvaničnog Konkursa, postavljen je čovek, koji po našem mišljenju nema adekvatnu stručnost, ali ima ono što je izgleda ovih dana u Srbiji najpotrebnije da bi se stiglo do određenih položaja: knjižicu „prave“ partije.
Kao razlog smene prethodne direktorke navedeno je njeno zastupanje prava radnika. Insistiranje da se uprkos Zakonu o zabrani zapošljavanja, šabačkoj Pošti dozvoli primanje u radni odnos određenog broja ljudi ne bi li se obezbedili bolji uslovi rada. Realno nas je za obim posla malo, a iz različitih razloga (odlazak u penziju, smrtni slučajevi) taj broj se još više smanjio.
Međutim, mi smo uvereni da ovo nije bio pravi razlog za uklanjanje žene koja je u Pošti za godinu i veliki broj problema sredila (čovek koji nije mogao da ode na odmor 18 godina, uspeo je da ga iskoristi, je samo jedna od njih) i poslovanje unapredila, već činjenica da je ona u uverenju da je stručnost iznad politike odolevala pritiscima da se učlani u Srpsku naprednu stranku.
Na njeno mesto je postavljen „partijski“ čovek. Osoba koja je na zvaničnom Konkursu odbijena. Iz različitih razloga i pređašnjeg iskustva sa tom osobom verujemo da je njegova jedina kvalifikacija članstvo u SNS-u, i spremnost da sprovodi nečije tuđe ideje.
Sa uverenjem da se glas radnika još negde poštuje i čuje, nas 30 iz dostave potpisalo je i napisalo Dopis nadležnim organima u Beogradu. Prvo nam je bilo zabranjeno da ga pošaljemo mejlom, a danas verujemo da je i ono koje je poslato „tradicionalnom“ poštom „pojeo mrak“, jer nikakav odgovor nikad nije stigao.
Sledeći korak nam je postavljanje tog dopisa na sajt Sindikata. Cilj nam je da ga što veći broj ljudi, a među njima i onih koji mogu da utiču da se struka poštuje više od politike pročita i razmisli o njemu i pomogne u ispravljanju ove nepravde.
Zabrinuti radnici šabačke Pošte

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa