24. novembar 2016.24. nov 2016.
VEČE POEZIJE SA ILIJOM PAVLOVIĆEM U ŠKOLI PRIMENjENIH UMETNOSTI

TANANE POETSKE NITI

Malo je onih koji svoj život posvete nekoj vrsti umetnosti. Još manje je onih koji joj se predaju i dušom i telom. Jedan od takvih je Ilija Pavlović, nekadašnji učenik Škole primenjenih umetnosti. U svoju ljubav prema slikarstvu utkao je i tanane niti poezije. To je pokazao i proteklog utorka u holu Škole primenjenih umetnosti gde je održao Poetski recital.
- Cilj mi je da se podigne svest o kulturi i lepoti poezije, pre svega, o dubini emocija koje se prenose kroz reči i kroz druge ““ poručio je Ilija.
Uz gitarsku pratnju Petra Filipovića, Ilija je, osim svojih pesama, recitovao i poeziju Miroslava Antića, Duška Trifunovića, Sergeja Aleksandroviča Jesenjina.
- Drago mi je što je na ovoj večeri poezije bio i veliki broj naših učenika. Uloga škole i jeste da razvija ljubav prema poeziji, knjigama, čitanju. Mladi danas nemaju kulturu čitanja, a poezija nije laka, površna ni zabavna stvar. Ona traži vreme i posvećenost. Iako se danas poezija malo čita, ona nije potrošila sopstveni smisao i trajna je potreba određenih ljudi. To su oni koji u tišini i delikatnosti poezije pronalaze svoje istine. Ilija je jedan od njih. Slikajući i pišući pesme, on i dalje razvija svoje stvaralačko biće i drago mi je što je svoja najintimnija promišljanja želeo da podeli sa nama ““ rekla je Nevenka Đokić, direktorka Škole primenjenih umetnosti.
Ilija Pavlović rođen je 1996. godine u Paraćinu. Školu primenjenih umetnosti završio je kao jedan od najtalentovanijih učenika. Osim slikarstva, njegova velika ljubav je i poezija. Svoje pesme nedavno je uspešno predstavio u Kulturnom centru u Paraćinu.
O. G.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa