24. novembar 2016.24. nov 2016.
JELENA LAZIĆ (DS) POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV NASILjA NAD ŽENAMA

DRŽAVA BEZ ODGOVORA

Svedoci smo da nasilje nad ženama poslednjih nekoliko godina konstantno raste, a država ne preduzima konkretne poteze kojima bi na adekvatan način stala na put brojnim nasilnicima ““ rekla je za „Glas Podrinja“ portparol Gradskog odbora DS u Šapcu i odbornica u gradskoj Skupštini Jelena Lazić povodom međunarodnog Dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Prema njenim rečima, DS je i u prethodnom periodu, kroz skupštinske aktivnosti, predlagala Zakon o oduzimanju oružja nasilnicima u porodici.
- Nebrojano puta smo nailazili na nerazumevanje o važnosti donošenja ovog zakona od strane vladajuće SNS. Ipak, mi ne odustajemo i naša borba za sve žene u Srbiji se nastavlja ““ istakla je ona. Lazić je naglasila da na osnovu brojnih anketiranja žrtava nasilja, kao najčešći razlog neprijavljivanja nasilja, jeste taj što ne znaju kome da se obrate za pomoć. Stoga DS pokreće peticiju kojom se traži od Vlade Republike Srbije da obezbedi jedinstveni besplatni SOS broj za prijavljivanje porodičnog nasilja i nasilja nad ženama.
- Obezbeđivanje jedinstvenog petocifrenog broja za teritoriju Republike Srbije bio bi korak napred u rešavanju ovog problema ““ istakla je Lazić.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa