Info

24. novembar 2016.24. nov 2016.
VOJNI PENZIONERI ŠAPCA

Izleti često na dnevnom redu

Protekle nedelje vojni penzioneri Šapca, sa svojim prijateljima, održali su 23. redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je predsednik Udruženja Đorđe Momčilović ocenio rad u proteklom jednogodišnjem periodu.
Sa zadovoljstvom pred članovima i gostima iz UVPS iz Beograda, Udruženja vojnih penzionera iz Loznice i Sremske Mitrovice, Gradske uprave Šapca, predstavncima GO SUBNOR-a Šabac i Bogatić, Komande garnizona i Garnizona ambulante, Organizacije RVS, Mesne zajednice Jarak i pozvanim građanima sa kojima Udruženje sarađuje i brojnim članovima ““ Momčilović je oslikao celokupnu aktivnost, i bio zadovoljan ali i kritičan. Naime, istakao je on, u najlakšem delu godišnje aktivnosti najviše je podbačeno ““ na izletima za koje tokom godine ima najviše interesovanja. Ova tema, izleti, inače tokom godine često je bila na dnevnom redu Opštinskog odbora, ali se teško nalazila “mera“ koja svima odgovara, prvenstveno iz materijalnih razloga.
Za narednu godinu zauzet je čvrst stav da se nijedan planirani izlet ne otkaže. To je Momčilović u svom izveštaju posebno naglasio.
Što se tiče materijalnog poslovanja Udruženja sve je bilo po Zakonu. Mnogi članovi tokom godine prisustvuju sastancima Opštinskog odbora pa su u toku poslovanja i poznato im je stanje “u kasi“ Udruženja.
Posle podnetog izveštaja, u diskusiji, u ime republičkog UVPS za reč se javio Ostoja Popović, član Glavnog odbora. On je pozdravio rad skupštine i preneo pozdrave predsednika Ljubomira Draganjca, a zatim se osvrnuo na neka pitanja koja su danas u penzionerskoj organizaciji Srbije najaktuelnija, a to je odnos Udruženje ““ država Srbija. On je istakao da se problem duga države vrlo sporo rešava uz pokretanje mnogih spornih pitanja i mišljenja, koja baš nisu u skladu sa pravnim propisima. Na kraju je rekao da svaki penzioner za sebe treba da odluči dokle će ići u potraživanju svojih prava, što je za sada jedino rešenje.
U ime Gradske uprave Skupštinu je pozdravio Salko Karadarević i preneo pozdrave gradonačelnika Nebojše Zelenovića za uspešan rad. Karadarević je izrazio zadovoljstvo sa dosadašnjom uspešnom saradnjom sa vojnim penzionerima po onim pitanjima gde imaju zajedničke interese.
Na kraju svog izveštaja Momčilović je izrazio zadovoljstvo za uspešno sprovedenu akciju u prikupljanju potpisa za pokretanje inicijative da Narodna skupština Srbije najzad stavi na dnevni red skoro desetogodišnji problem vojnih penzionera. Velikim zalaganjem članova Opštinskog odbora prikupljeno je preko 400 potpisa.
Najsvečaniji trenutak na Skupštini bio je uručenje zlatne Plakete kapetanu VS Mlađanu Vojtu za izuzetnu saradnju sa Udruženjem i pomoć po svim personalnim pitanjima koja su od interesa za vojne penzionere.
Skupština je završena zajedničkim druženjem domaćina i gostiju. I na kraju da naglasimo: veliku pomoć u organizaciji Skupštine po svim pitanjima pružila je Komanda garnizona, na čemu im se vojni penzioneri zahvaljuju.
Stevan Stojanović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa